Vega rakott krumpli

2008. szeptember 16., kedd

Ma vásárlós napunk volt, ezért korán reggel elkészítettem az ebédet, hogy mire éhesen hazaérünk, csak le kelljen ülni enni. Ilyenkor úgyis mindegyik gyerek türelmetlen, a cekkereket leteszem az előszobában és csak a hűtőbe valókat teszem be gyorsan.
Szerencsére kis szitáló esővel megúsztuk, az ebéd pedig mindenkinek ízlett.




Hozzávalók:

burgonya
tofu
hagyma
fűszersó (most Horváth Rozi-féle 9 fűszer+só)
növényi tejszínes mártás

Elkészítése:

A krumplikat héjában megfőzöm, megtisztítom, felkarikázom.
Egy sütőbe tehető mázas cseréptálat kiolajozok (most szőlőmagolajat használtam), ráterítek egy sor főtt krumplit, tofukockát, karikára vágott hagymát. Megszórom fűszersóval. Folytatom a rétegzést, amíg tart a hozzávalókból. A végén leöntöm növényi tejszínnel, melybe előzetesen kevés kurkumát kevertem.


Ma a tejmentes öntet Kata "babonéze" (vega majonéz babból) volt. A recept itt található.

Én a turmixba egyszerre tettem bele a babot, mustárt, sót, olajat, citromlevet. Így is összeállt és nagyon finom lett.
Bab ízt nem érzek ki belőle és nagyszerű helyettesítője a besamel mártásnak.


1 megjegyzés:

Katanyaka írta...

Örülök, hogy ízlett a babonéz ;o) Szerintem sokakat elriaszt neve ...

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger