2008. november 26., szerda
Feltétnek főzelékhez vagy köret mellé készítem, változó ízesítéssel illetve alapanyagból. Szója helyett gyalult cukkinivel vagy sárgarépával is készülhet.
Hozzávalók:
2 szelet kenyér
4 ek szójagranulátum
½ fej vöröshagyma
½ mk borsikafű
1 mk szurokfű
csipet szárított rozmaring
1 tk só
1 tk pirospaprika
olaj
Elkészítése:
A kenyeret kevés vízbe beáztatom, hozzáadom a szójagranulátumot. Mikor felszívta a vizet, hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát és a fűszereket. Alaposan összekeverem. Ha nem áll össze, akkor kevés lisztet és/vagy keményítőt adok hozzá. (A sülés utáni szeletelhetőség miatt fontos ez, hogy vágás után is egybemaradjon).
Egy őzgerincformát kiolajozok és belesimítom a masszát. Sütőbe téve megsütöm.
Mikor kihűlt, hosszúkás tányérra borítom és szeletelem.
Egy őzgerincformát kiolajozok és belesimítom a masszát. Sütőbe téve megsütöm.
Mikor kihűlt, hosszúkás tányérra borítom és szeletelem.
2 megjegyzés:
Annak ellenére, hogy nem rajongok a szójás megoldásokért, ez a recept nagyon megtetszett, úgyhogy hamarosan kipróbálom.
Túl sok szóját mi sem eszünk. Tofut szoktak inkább a gyerekek, én azt sem sűrűn.
A szójakocka töményebb, abban jobban érződne, de a granulátumból nem érződik ki szójaíz. Mást is tehetsz bele helyette, pl. búzahúst (szejtánt).
Megjegyzés küldése