2008. december 12., péntek
Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg búzadara
5-10 dkg nádcukor
1 ek vaníliás cukor
2 tk sütőpor
1 marék mazsola
4 dl növényi főzőtejszín
10 dkg kókuszreszelék
Szirup:
2 dl víz
3 ek méz
15 dkg margarin
10 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A mazsolát leforrázom és kb. 10 percig ázni hagyom.
A többi hozzávalót összekeverem majd beleteszem a lecsepegtetett mazsolát is. Egy kis tepsibe sütőpapírt teszek és belesimítom a masszát. 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütöm annyira, hogy kicsit megbarnuljon a széle.
A többi hozzávalót összekeverem majd beleteszem a lecsepegtetett mazsolát is. Egy kis tepsibe sütőpapírt teszek és belesimítom a masszát. 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütöm annyira, hogy kicsit megbarnuljon a széle.
Miután kivettem a sütőből, ráöntöm az előzetesen elkészített szirupot:
Szirup készítése:
A hozzávalókat edénybe teszem, majd alacsony lángon felmelegítem.
A tészta magába szívja a szirupot, s a kókuszreszelék fennmarad a tetején.
Én a szirup ráöntése után még visszatettem kicsit a sütőbe a tepsit, így a tetején kicsit megbarnult a kókusz.
2 megjegyzés:
Ez nekem nagyon tetszik, egyszerű és kókuszos :o)
Tényleg hasonlít a sütimre; annyi lehet a különbség, hogy ez nem citromos, viszont tutira sokkal egészségesebb:)
Megjegyzés küldése