2008. december 13., szombat
Igaz, hogy nem a Karácsonykor megszokott hagyományos magyar ízvilággal rendelkezik, inkább egyedi színfoltként lehet jelen, -könnyű főételként- a sok kiadós ünnepi fogás között.
Gyorsan elkészíthető, mivel az alapanyagok között -a fűszereken kívül- zöldborsó, paradicsom és tofu szerepel, melyekkel nincs sok előkészületi munkálat.
Gyorsan elkészíthető, mivel az alapanyagok között -a fűszereken kívül- zöldborsó, paradicsom és tofu szerepel, melyekkel nincs sok előkészületi munkálat.
Hozzávalók:
½ kg zöldborsó
1 csg tofu
4 paradicsom
1 paprika
2 tk só
2 mk kurkuma
½ mk római kömény
1 mk gyömbér
½ mk hing (asafoetida)
1 mk garam masala
kb. 4 dl víz
2 ek olaj
Elkészítése:
Az olajon megpirítom a római köményt, a gyömbért, majd hozzáadom a kurkumát és a hinget. Beleteszem a zöldborsót és egy kicsit párolom. Felöntöm vízzel, hozzáadom feldarabolt paradicsomot és a paprikát, megsózom. Puhára főzöm. A végén kerül bele a kockára vágott tofu és a garam masala.
Köretként: párolt rizs, hajdina vagy bulgur illik hozzá.
Salátának: nyers zöldségsaláta vagy valamilyen mártás/csatni készíthető hozzá.
A fűszerek beszerzése miatt érdemes előre tervezni, hogy elkészítjük-e!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése