2008. december 2., kedd
Szerencsére többféle variációban is sikerül a sütőtököt elkészítenem úgy, hogy meg is eszi a család.
Az alábbi levesben zeller is van, amit önmagában nem szívesen esznek meg a gyerekek, de így elrejtve igen.
Hozzávalók:
fél sütőtök
3 db burgonya
kis fej zeller
¼ mk szerecsendió
¼ mk bors
½ mk kurkuma
1 ek só
petrezselyem
olaj
Elkészítése:
A tököt, a zellert és a burgonyát megtisztítom és felkockázom.
A szerecsendiót és a borsot a felszeletelt zöldségekkel kevés olajon megfuttatom. Felöntöm vízzel.
Hozzáadom a kurkumát és a sót.
Puhára főzöm. A végén beleteszem az összevágott petrezselymet.
Mikor langyosra hűlt, botmixerrel krémesítem.
A szerecsendiót és a borsot a felszeletelt zöldségekkel kevés olajon megfuttatom. Felöntöm vízzel.
Hozzáadom a kurkumát és a sót.
Puhára főzöm. A végén beleteszem az összevágott petrezselymet.
Mikor langyosra hűlt, botmixerrel krémesítem.
2 megjegyzés:
Én nemigen szeretem a sütőtököt, de ebben a kombinációban (a többi zöldséggel és fűszerrel) biztos finom lehet, és jólesik így télidőben. A rakott karfiol recepted is tetszik, különösen a számomra szokatlan öntet okán.
Nem dominál benne ízben. Zeller nélkül talán jobban érződne a tök.
Ha óvatos vagy, akkor az arányokat told el kicsit a másik kettő felé.
A zeller dob rajta igazán.
A rakott karfiolnál a második öntet-verzió azért készült, mert a férjem így eszi meg. A sörélesztőpehely ad egy érdekes aromát neki. Számomra kicsit mandula-szerű ízzel bír.
Megjegyzés küldése