2009. március 26., csütörtök
Kicsit átrendeztem a blogot, kiszelektáltam belőle néhány dolgot, illetve új elemeket hoztam létre.
Jobb oldalon, a képek alatt csoportosítva megtalálhatók az Évszakok szerinti ételek: Tavaszi, Nyári, Őszi, Téli ízek.
Csináltam egy Magyar és egy Indiai ízek elemet, valamint kitettem oldalra a Tojáshelyettesítést és a Szejtánkészítést.
Elég sok Címke van, ami kicsit zavart, ezért egybeszerveztem néhányat, pl. az egyes gabonafajták mostantól a Gabonák címszó alatt találhatók meg. (Az amarant és a hajdina nincs benne, mert ezek fűfélék.)
Az olajos magvak a Magok, az aszalt gyümölcsök az Aszalványok gyűjtődobozba kerültek.
A többi alapanyag esetében végül nem csináltam összevonást, mert lehetne ugyan a zöldség- és gyümölcsféléken belül is csoportosítást létrehozni, pl. gyökérzöldségek, levelesek stb., de mivel a vegetáriánus táplálkozáson belül nagy szerepe van ezeknek külön-külön is, s sokszor előfordulnak, ezért végül nem vontam őket össze.
Csoportosítva vannak az egyes fogások is: Levesek, Főételek, Köret, Feltét, Sütemények stb.
A fejlécen, bal oldalt a Kereső nem mindig adja ki az itt szereplő ételt. Ha valaki például egyes számban írja be a keresendő kifejezést és nálam az étel címében az többes számban van, akkor a keresés nem hoz eredményt (pl. a beigli-re nem ad ki semmit, mert nálam beiglik szerepel…). Ezért ilyen esetben célszerű még megpróbálni a keresendő étel egyik összetevőjét a Címkék-en belül keresni. Na, ezért hasznosak mégis a címkék…:)
fotó: Stock
9 megjegyzés:
Már egy ideje figyelem Nálad az átalakításokat, nagyon szép és praktikus lett az oldal és az oldalsáv. Tetszik ez a csoportosítás.
A saját címkéimmel én is küzdök egy ideje, próbálok sok dolgot összevonni, de még nem tudom, milyen mértékű részletesség a célszerű.
Köszi Napmátka!
Nem túl sok érzékem van a számítógépes dolgokhoz, de igyekszem kicsit érteni ehhez is.
A Keresés nem mindig egyértelmű hatékonysága miatt hagytam meg én is sok címkét, aztán lehet, hogy aki idejön teljesen más rendszerben gondolkodik. Remélem azért kiigazodik itt is.
Megnéztem a tojáshelyettesítést, nagyon jól összefoglaltad! Akik tojást esznek általában el sem tudják képzelni, hogy lehet nélküle sütni-főzni. A többi változtatás is tetszik az oldalon.
Hémangi
Hémangi!
Köszi!
A fekete sót egyébként Tőletek vettem és elég sokáig tartja magát!
Szeretem ezt a féle fűszerkiszerelést, minőségileg is nagyon jók.
Majdnem sikerül kihúznom velük a következő nagyobb bevásárlásig, ami évente egyszer van :) ha meg mégsem, akkor még mindig lehet rendelni,
itt: www.lal.hu
Joghurt helyettesítésre nincs ötleted?
A sojade szója joghurtot vettem eddig kétszer, de mindig csalódást okozott ízben, árban és eltarthatóságban is.
Te mit használsz joghurt helyett?
köszi!
Irisz!
Boltban Joya-t veszek (itt Szegeden csak ezt kapok), natúrt.
Mivel ennyiünknek elég húzós lenne megvenni, ezért házilag szoktam "felszaporítani", növényi tejjel elkeverve.
Ez persze nem teljesen analóg, főleg nem a tejből készült joghurttal.
Kölestejet szoktam "beoltani" Joya-val úgy, hogy előtte agarral zselésítem.
Majd édesítem (gyerekeknek) és gyümölccsel elturmixolom.
Kata (Édes kötelesség) nemrég leírta, hogy miként csinálja.
Én eddig nem méregettem, de jó, hogy eszembe juttatod, mert már kérdezte más is, valamelyik nap elkészítem és felrakom.
Arra azért számíts, hogy ízben kicsit más, mint a megszokott.
kösziszépen, de nem is az íz, hanem inkább az állag a fontos. Viszont nekem nincs ilyen joghurt turbó gépem. Na majd olvaslak titeket és okosodom! :)
Joghurtkészítő nem feltétlenül kell hozzá.
Ha meg boltban veszel növényi tejet akkor tejkészítő se kell!
Igaz bolti tejjel még nem próbáltam, de joghurtkészítő nélkül működik!
Egy kannába raktam a beoltott tejet és pokrócokkal bélelt kosárba tettem.
kipróbálom majd, kösziszépen!
Megjegyzés küldése