2009. március 25., szerda
Hétvégén került megrendezésre a vega bloggerek első találkozója, a Világ Közepe központban.
A rendezvény lebonyolítása Katának köszönhető!
Hosszas szervezkedés eredményeként én is eljutottam, mégha csak az utolsó harmadára is.
A többiek már többé-kevésbé beszámoltak róla a blogjukban, de én csak most tudtam sort keríteni erre a bejegyzésre.
Örültem, hogy az eddig csak képzeletbeli tulajdonságokkal felruházott blog-kolleginákat végre élőben is láthattam és ha röviden is, de néhányukkal szót tudtam váltani.
Az összejövetelre minden résztvevő vitt saját készítésű vegán ételt, vagyis valamilyen hús-, tojás- és tejmentes illetve reformjegyekkel rendelkező finomságot.
Részemről a következőket vittem:
Darálós keksz (receptje a következő bejegyzésben lesz olvasható), szezámos sós rúd, aszalt sárgabarackos-zabpelyhes golyó és fűszeres burgonyatekercs.
Mivel nem közvetlenül itthonról mentünk oda, hanem már előző nap elutaztunk, lévén volt két másik programunk is előző napra és aznap délelőttre, így pénteken kellett elkészítenem a találkozóra szánt ételeket.
Ez eléggé behatárolta a szóba jöhető készítmények körét, mert olyasmiben kellett gondolkodnom, ami eláll, s nem csak frissen élvezhető. (Persze normál helyzetben én is a friss ételeket preferálom, de most más választásom nem volt).
A tekercset kivéve ezt meg is tudtam itthon oldani, azt pedig előre elkészítve, majd lefagyasztva vittem el, s aznap korán sütöttem ki.
Kata írt egy beszámolót az eseményről és felteszi majd a recepteket is.
A rendezvény lebonyolítása Katának köszönhető!
Hosszas szervezkedés eredményeként én is eljutottam, mégha csak az utolsó harmadára is.
A többiek már többé-kevésbé beszámoltak róla a blogjukban, de én csak most tudtam sort keríteni erre a bejegyzésre.
Örültem, hogy az eddig csak képzeletbeli tulajdonságokkal felruházott blog-kolleginákat végre élőben is láthattam és ha röviden is, de néhányukkal szót tudtam váltani.
Az összejövetelre minden résztvevő vitt saját készítésű vegán ételt, vagyis valamilyen hús-, tojás- és tejmentes illetve reformjegyekkel rendelkező finomságot.
Részemről a következőket vittem:
Darálós keksz (receptje a következő bejegyzésben lesz olvasható), szezámos sós rúd, aszalt sárgabarackos-zabpelyhes golyó és fűszeres burgonyatekercs.
Mivel nem közvetlenül itthonról mentünk oda, hanem már előző nap elutaztunk, lévén volt két másik programunk is előző napra és aznap délelőttre, így pénteken kellett elkészítenem a találkozóra szánt ételeket.
Ez eléggé behatárolta a szóba jöhető készítmények körét, mert olyasmiben kellett gondolkodnom, ami eláll, s nem csak frissen élvezhető. (Persze normál helyzetben én is a friss ételeket preferálom, de most más választásom nem volt).
A tekercset kivéve ezt meg is tudtam itthon oldani, azt pedig előre elkészítve, majd lefagyasztva vittem el, s aznap korán sütöttem ki.
Kata írt egy beszámolót az eseményről és felteszi majd a recepteket is.
6 megjegyzés:
A szezámos sós rúd recije nagyon érdekelne... Nem lehetne esetleg e helyen feltenned?
Igyekszem, jó?
Hú, én is pont azt akartam kérni! Nagyon várom a receptet!
Napmátka! Újra kell sütnöm, mert arról nincs fotó!
Majd noszogatom magam...
A miénkkel együtt a Tiéd a negyedik gasztroblog, ahol zabos sütit tettek a kirakatba. :) Mondom én, hogy Vénusz ezt szereti.
Góranga!
Gaja!
Sőt, a szépségét is támogatja!!
Meg a sportolók is jól járnak a zabbal...
Az enyémben házi pelyhesítésű zabpehely, itthon aszalt sárgabarack és némi búzacsíra volt, semmi édesítés.
Megjegyzés küldése