2013. január 17., csütörtök
A korábbi darálós keksz variációi, mogyorós és karobos ízesítésben.
Mogyorós
Hozzávalók:
- 45 dkg liszt (30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt és 15 dkg finomliszt)
- 5 dkg darált mogyoró
- 15 dkg vaj vagy növényi zsiradék (kókusz- vagy pálmazsír)
- 3 ek nádcukor
- 1 ek sütőpor
Karobos
Hozzávalók:
- 45 dkg liszt (30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt és 15 dkg finomliszt)
- 5 dkg karobpor
- 15 dkg vaj vagy növényi zsiradék (kókusz- vagy pálmazsír)
- 3 ek nádcukor
- 1 ek sütőpor
- reszelt citromhéj
A hozzávalókat összegyúrjuk, kevés vizet adunk hozzá, épp csak annyit, hogy összeálljon, de ne legyen lágy.
Pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap húsdarálóra szerelt kekszformán ledaráljuk.
200 °C-os sütőben rövid ideig sütjük.
Kapcsolódó recept: itt
4 megjegyzés:
Anyukám gyakran készített hasonló sütit gyerekkoromban, persze nem vegán módra. Jó, hogy feltetted ezt a receptet, mert én már így szeretném elkészíteni majd (legfeljebb a karobot mellőzném.)
Napmátka!
Kakaóporral is működik, gyerekkoromban azzal ettük.
Egyébként ennek sincs erőteljes karobíze, karobellenes barátunk szerint sem. Mindig megjegyzi, hogy: de jó, hogy nem karobot használok, aztán meglepődik, mikor mondom: de igen...:)
köszönöm a receptet, nem mintha csalódnék bármikor, az oldalon találhatóak közül bármelyik szuper, egyszerű és egészséges.
ez hasonlít a szezámos rúdra, ami meg hasonlit polcz alaine " világ legfinomabb sósrudacskájához", ami kis ecettel van. most már van édes verzióm is, örülünk:)
Szia! Nagyon köszönöm a kedves soraidat! Örülök, ha számotokra is bevált ez a keksz recept. Sokféle ízesítéssel készülhet, lehet variálni.
Megjegyzés küldése