Aszalt sárgabarackos kifli

2013. január 17., csütörtök

Hozzávalók:

  • 50 dkg tönkölybúzaliszt
  • 10 dkg szójaliszt
  • csipet só
  • 20 dkg kókusz- vagy pálmazsír
  • 3 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • kb. 1,5 dl víz

Töltelék:

aszalt sárgabarack
sárgabaracklekvár (natúr)


Elkészítése:

Az aszalt sárgabarackot megmossuk, és ha szükséges, akkor langyos vízbe beáztatjuk, hogy megpuhuljon.

A kétféle lisztet összekeverjük, hozzáadjuk a csipet sót, majd elmorzsoljuk az olvasztott, de már nem meleg zsiradékkal.

Az élesztőt felfuttatjuk kevés, cukorral elkevert langyos vízben. Összegyúrjuk, apránként hozzáadva a maradék langyos vizet.


A tésztát kinyújtjuk és köröket szaggatunk ki belőle.
Mindegyik korong közepére egy kevés baracklekvárt halmozunk és egy aszalt sárgabarackot helyezünk.

Félbehajtjuk, a széleknél alaposan lezárjuk, hogy a nyíláson keresztül ne folyjon ki a töltelék. Előmelegített sütőben, 180 fokon aranysárgára sütjük.

Kapcsolódó recept: Aszalt szilvás kifli

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger