2013. január 18., péntek
Az Egy falat India című könyvben olvasott recept (Maszálá vará) alapján készült az alábbi feltét, kisebb átalakítással.
Hozzávalók:
(kb. 15 db)
- 25 dkg lencse
- ½ tk őrölt édesköménymag
- ½ tk garam masala
- ½ tk gyömbérpor
- ½ tk őrölt koriander
- 1 tk pirospaprika
- 2 lapos tk só
- ½ lilahagyma
- kenyér(morzsa)
- keményítő (1-2 ek)
- olaj
Elkészítése:
A lencsét átválogatjuk, megmossuk, megfőzzük. Miután kicsit hűlt, áttörjük, hozzáadjuk a fűszereket, az apróra vágott hagymát, és annyi kenyérmorzsát, amennyit magába szív.
Keményítővel összefogatjuk (1-2 lapos evőkanálnyi), fasírtokat formázunk belőle és olajban kisütjük.
Kapcsolódó recept: itt
Keményítővel összefogatjuk (1-2 lapos evőkanálnyi), fasírtokat formázunk belőle és olajban kisütjük.
Kapcsolódó recept: itt
7 megjegyzés:
your blog is very fine......
fincsinek tűnik, ki is próbálom, de én inkább muffintepsiben sütöm ki
Névtelen!
Igen, úgy kevésbé lesz olajos.
Hmm, ez jó!!
A te gyerköceid mennyire bírják a garam massalát?
Én még nem adtam az én lurkómnak... de ez a fasírt abszolút kipróbálásra szorul.
Reni, ha sütőben sütném a fasírtot hány percig és hány fokon kéne? jól sikerült a pogácsa! :) köszi
Édua
Kedves Édua!
200 fok körül sütném, olajjal megkenve, hogy ne száradjon ki.
Ritkán sütök így, noha tudom, hogy egészségesebb, mint a bő olajban sütés, mert a gyerekek jobban szeretik amazt a verziót.
A sütőlemezt ki szoktam olajozni, amire fektetem a fasírtokat.
Időtartamot nem tudok mondani, nagyjából addig, amire valamelyest kérgesedik a széle.
Örülök a pogácsának!
Hú, látom Gabriellának nem vettem észre ezt a hozzászólását...bocs.
Az enyémek eléggé szeretik ezeket a fűszereket, szerintem már az anyaméhben hozzászoktak :)
Megjegyzés küldése