2013. január 19., szombat
A francia konyha receptjei adták az ötletet az alábbi könnyen elkészíthető egytálételhez, mely a Kifőztük magazinban is megjelent.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb padlizsán
- 4 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál só
- ½ kávéskanál őrölt bors
- ½ teáskanál őrölt köménymag
- 1 zöldpaprika kimagozva, 2 cm-es kockákra vágva
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 3 paradicsom apróra vágva
- 20 dkg barna rizs
- ½-1 l zöldséglé
Elkészítése:
A padlizsánt meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. Megsózzuk, borsozzuk és az olajon átforgatjuk.
1-2 perc múlva hozzátesszük a zöldpaprikát, hagymát, paradicsomot, köménymagot és az előzetesen megmosott és lecsepegtetett rizst. Ráöntjük a zöldséglevet. Lefedve nagyjából 40 percig főzzük, amíg a rizs megpuhul.
Kapcsolódó recept: itt
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése