Padlizsános-rizses egytál

2013. január 19., szombat

A francia konyha receptjei adták az ötletet az alábbi könnyen elkészíthető egytálételhez, mely a Kifőztük magazinban is megjelent.


Hozzávalók:

  • 1 nagyobb padlizsán
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál só
  • ½ kávéskanál őrölt bors
  • ½ teáskanál őrölt köménymag
  • 1 zöldpaprika kimagozva, 2 cm-es kockákra vágva
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 paradicsom apróra vágva
  • 20 dkg barna rizs
  • ½-1 l zöldséglé

Elkészítése:

A padlizsánt meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. Megsózzuk, borsozzuk és az olajon átforgatjuk.

1-2 perc múlva hozzátesszük a zöldpaprikát, hagymát, paradicsomot, köménymagot és az előzetesen megmosott és lecsepegtetett rizst. Ráöntjük a zöldséglevet. Lefedve nagyjából 40 percig főzzük, amíg a rizs megpuhul.

Kapcsolódó recept: itt

 

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger