Darálós keksz

2013. január 17., csütörtök

Gyermekkorom kedvelt keksze. Jól csomagolható, sokáig eltartható.




Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj vagy növényi zsiradék (kókusz- vagy pálmazsír)
  • 10-12 dkg cukor
  • 1 csg sütőpor
  • 1 citrom leve
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, kevés vizet adunk hozzá, épp csak annyit, hogy összeálljon, de ne legyen lágy. Pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap húsdarálóra szerelt kekszformán ledaráljuk.
200 °C-os sütőben rövid ideig sütjük.

Ízesíthető másként is, a barna színűbe kakaópor vagy karob kerül, illetve fahéjas, kókuszos változat is készíthető.

Másik változat: itt

2 megjegyzés:

Gabriella írta...

Jajj, de jó néha ilyen igazi "gyerekkori" édességet látni.
Én is imádtam nagyon!!!

Milene írta...

Ez nálam is nagy kedvenc volt! Itt az ideje nekilátni a sütésnek, újra! Köszi, hogy eszembe juttattad!

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger