Darálós keksz 2.

2013. január 17., csütörtök

A korábbi darálós keksz variációi, mogyorós és karobos ízesítésben.

Mogyorós

Hozzávalók:
  • 45 dkg liszt (30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt és 15 dkg finomliszt)
  • 5 dkg darált mogyoró
  • 15 dkg vaj vagy növényi zsiradék (kókusz- vagy pálmazsír)
  • 3 ek nádcukor
  • 1 ek sütőpor




Karobos

Hozzávalók:

  • 45 dkg liszt (30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt és 15 dkg finomliszt)
  • 5 dkg karobpor
  • 15 dkg vaj vagy növényi zsiradék (kókusz- vagy pálmazsír)
  • 3 ek nádcukor
  • 1 ek sütőpor
  • reszelt citromhéj
Elkészítése:

A hozzávalókat összegyúrjuk, kevés vizet adunk hozzá, épp csak annyit, hogy összeálljon, de ne legyen lágy.

Pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap húsdarálóra szerelt kekszformán ledaráljuk.

200 °C-os sütőben rövid ideig sütjük.

Kapcsolódó recept: itt

4 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Anyukám gyakran készített hasonló sütit gyerekkoromban, persze nem vegán módra. Jó, hogy feltetted ezt a receptet, mert én már így szeretném elkészíteni majd (legfeljebb a karobot mellőzném.)

Renata Kalman írta...

Napmátka!
Kakaóporral is működik, gyerekkoromban azzal ettük.
Egyébként ennek sincs erőteljes karobíze, karobellenes barátunk szerint sem. Mindig megjegyzi, hogy: de jó, hogy nem karobot használok, aztán meglepődik, mikor mondom: de igen...:)

Unknown írta...

köszönöm a receptet, nem mintha csalódnék bármikor, az oldalon találhatóak közül bármelyik szuper, egyszerű és egészséges.
ez hasonlít a szezámos rúdra, ami meg hasonlit polcz alaine " világ legfinomabb sósrudacskájához", ami kis ecettel van. most már van édes verzióm is, örülünk:)

Renata Kalman írta...

Szia! Nagyon köszönöm a kedves soraidat! Örülök, ha számotokra is bevált ez a keksz recept. Sokféle ízesítéssel készülhet, lehet variálni.

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger