2009. május 11., hétfő
Az alábbi recept egy igen egyszerűen és gyorsan elkészíthető köret.
Hozzávalók:
20 dkg bulgur
2 ek napraforgómag
1 mk só
Elkészítése:
A bulgurt megmosom, majd másfélszeres vízben a sóval együtt felteszem főni. Gyorsan fővő gabona.
A napraforgómagot serpenyőben szárazon megpirítom. Mikor a bulgur megfőtt, hozzáadom a pirított magokat.
A napraforgómagot serpenyőben szárazon megpirítom. Mikor a bulgur megfőtt, hozzáadom a pirított magokat.
A bulgur valójában búzatöret. A még éretlen vagy a meghántolt érett búzaszemeket párolják, kiszárítják, majd durvára összetörik . Mivel a bulgurt előzetesen párolják, jóformán alig kell főzni (Wikipédia).
Napraforgómag:
Jó B1-vitamin-forrás, illetve jelentős az E-vitamin-tartalma, mely jelentősen hozzájárul a szabad gyökök káros hatásának csökkentéséhez. Az ásványi anyagok közül magnéziumot, kalciumot és káliumot tartalmaz nagyobb mennyiségben. A magnézium és kalcium hozzájárul a csontritkulás megelőzéséhez illetve a már kialakult betegség kezelésében is szerepe van, a kálium pedig támogatja a szív- és az idegrendszer működését (Info: élelmezésvezetők.hu).
5 megjegyzés:
Imádom a bulgurt, isteni! :) az egyik kedvenc köretem. A krumpli után! :))
Milyen egyszerű és milyen csinosan csináltad meg! Én meg még mindig nem (v)ettem bulgurt...
Mennyi minden van már a várólistámon...
De jó, hogy ezt beírtad. Már annyit agyaltam, hogy mit csináljak a megmaradt bulgurommal...
UI: Nagyon jó ez a kép rólad és a gyerköcökröl. :-)))
Sziasztok!
Tényleg időbarát alapanyag és mivel hasonlít külsőre kicsit a rizshez, nem méregetik bizalmatlanul azok, akik kevéssé nyitottak a gabonákra.
Napmátka!
Nekem is számos dolog van így, egy képzeletbeli listán, aztán van, aminek a hívó varázsa elmúlik egészen addig, amíg újra nem jön elém megint máshonnan...
Gabriella!
Köszi!
Az inspirálásotokra készítettem egy orgonás panna cottát. Nagyon kíváncsivá tettetek ezzel a virágos receptekke. :-)))
Megjegyzés küldése