Spárgakrémleves

2009. május 8., péntek

Ismét egy krémleves, ezúttal spárgából. Most van szezonja, kapható sárga és zöld formában. Mindkettőt kipróbáltam, a zöld változatnak mintha kevésbé lenne vastag a héja, de kicsit vékonyabbak a csövek.



A leves az eddigi módszer szerint készült, recept: itt
Át kellett passzírozni, mert a mixelés után még maradtak benne szálkás rostok.

5 megjegyzés:

Blogger írta...

Szia! Hát ez eszméletlen! Tegnap vettem egy csomag spárgát, hogy megcsináljam életem első s.krémlevesét. A takarítás miatt már nem maradt időm/energiám rá, így ma azzal ültem le a gép elé, hogy keresek egy receptet. Persze ilyenkor az első oldal, amit megnézek a Te blogod! S mit látok?! SPÁRGAKRÉMLEVES! :D S még mondják, hogy nincs szinkroniciás.... Köszönöm!

Névtelen írta...

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy komoly méretű spárgaültetvényem van, méghozzá zöldspárga, és kb húsz éve esszük és ki se lehet irtani. És nem kell tartanom tőle, hogy ellopják, mert a kutya se ismeri. A levest is szeretem, bár nem paszírozom, szeretem a darabokat is benne, héja meg nincs a zöldspárgának.
de legjobban vízben főzve olvasztott vajjal a piritóson szeretem. Sajna már lassan abba kell hagyni a szedést, hogy ami eztán jön, a töveket erősítse.

Renata Kalman írta...

CES!
Pedig itt lapult már a fotó, úgy látszik mostanra kellett időzítenem.

Igen, a szinkronicitás több dologban is...

Renata Kalman írta...

Márta néni!
Kár, hogy nem errefelé van az a spárgaültetvény!
Nekem sajnos nincs a kertemben, de érdekelne a termesztése.
Egyelőre a boltban veszem.

erős ildikó írta...

Én a zöldspárgát szerettem meg jobban eddigi élményeim alapján. Valahogy más az íze, mint a fehérnek. És tényleg jó, hogy nincs héja, nem kell vacakolni vele...

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger