2009. május 8., péntek
Ismét egy krémleves, ezúttal spárgából. Most van szezonja, kapható sárga és zöld formában. Mindkettőt kipróbáltam, a zöld változatnak mintha kevésbé lenne vastag a héja, de kicsit vékonyabbak a csövek.
A leves az eddigi módszer szerint készült, recept: itt
Át kellett passzírozni, mert a mixelés után még maradtak benne szálkás rostok.
5 megjegyzés:
Szia! Hát ez eszméletlen! Tegnap vettem egy csomag spárgát, hogy megcsináljam életem első s.krémlevesét. A takarítás miatt már nem maradt időm/energiám rá, így ma azzal ültem le a gép elé, hogy keresek egy receptet. Persze ilyenkor az első oldal, amit megnézek a Te blogod! S mit látok?! SPÁRGAKRÉMLEVES! :D S még mondják, hogy nincs szinkroniciás.... Köszönöm!
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy komoly méretű spárgaültetvényem van, méghozzá zöldspárga, és kb húsz éve esszük és ki se lehet irtani. És nem kell tartanom tőle, hogy ellopják, mert a kutya se ismeri. A levest is szeretem, bár nem paszírozom, szeretem a darabokat is benne, héja meg nincs a zöldspárgának.
de legjobban vízben főzve olvasztott vajjal a piritóson szeretem. Sajna már lassan abba kell hagyni a szedést, hogy ami eztán jön, a töveket erősítse.
CES!
Pedig itt lapult már a fotó, úgy látszik mostanra kellett időzítenem.
Igen, a szinkronicitás több dologban is...
Márta néni!
Kár, hogy nem errefelé van az a spárgaültetvény!
Nekem sajnos nincs a kertemben, de érdekelne a termesztése.
Egyelőre a boltban veszem.
Én a zöldspárgát szerettem meg jobban eddigi élményeim alapján. Valahogy más az íze, mint a fehérnek. És tényleg jó, hogy nincs héja, nem kell vacakolni vele...
Megjegyzés küldése