2009. augusztus 14., péntek
Apukám receptje:
Hozzávalók:
70 dkg paprika
1 kg paradicsom
25 dkg barna rizs
2 fej hagyma
2 evőkanál olaj
pirospaprika
só
Elkészítés:
"A paradicsomot apróra daraboljuk, a paprikát csíkokra vagy karikákra szeleteljük, a hagymát vékonyra vágjuk.
Az olajat a bográcsban felforrósítjuk, majd beletesszük a hagymát és rózsaszínűre dinszteljük. Ezután megszórjuk 2 kiskanál pirospaprikával, és elkeverjük, ügyelve arra, hogy le ne égjen. Ráöntjük a paradicsomot, megsózzuk, és kb. 10 percig dinszteljük, s így sűrű masszát kapunk. 2-3 dl vizet öntünk bele, majd beleszórjuk a rizst. Addig főzzük, míg a rizs megpuhul, ekkor beletesszük a paprikát. A paprikát csak addig pároljuk, amíg enyhén megpuhul.
Ha túl sűrű lenne, vízzel hígíthatjuk."
Ha túl sűrű lenne, vízzel hígíthatjuk."
6 megjegyzés:
Imádom. Persze nem rizsesen (krumplis vagyok), de a lecsót imádom.
Mi is szoktuk bográcsban főzni, isteni!
A lecsót minden módon szeretem! Jó ötlet, mostanában említettem éppen a rizses lecsót.. Készítek is jövő héten!
(A legutoljára készült lecsóba vörösbort tettem.. érdemes kipróbálni! Eteti magát rendesen! És nagyon-nagyon finom!)
Nekem nagyon tetszik ez az étel, így, barnarizzsel is izgalmas.
Szia!
Egy játék (ha van kedved...)
http://napmatka.blogspot.com/2009/08/az-emberi-alapallasrol-is.html
Életemben először a bográcsban készült lecsót kóstoltam meg (voltam akkor már 30-on felül). Most sem a kedvencem, de már megeszem a jó lecsót.
Játszani hívlak, gyere nézz be hozzám.
Duende!
Krumplival sem lehet rossz, én is gyakran eszem.
CES!
Remélem összejön a kerti főzés a sok rohanás közepette!
A bort én kihagyom, tudod nem iszok alkoholt.
Napmátka, Vali!
Köszönöm, mindjárt reagálok is rá.
Megjegyzés küldése