2012. december 13., csütörtök
Hozzávalók:
Elkészítése:
A vajat vagy kókuszzsírt, a mézet és a cukrot felmelegítem. Beleöntöm a folyadékot (tejet vagy lehet vizet is használni) és hűlni hagyom.
A liszteket összekeverem a fűszerrel és a szódabikarbónával.
A mézes elegyhez hozzáadom a lisztes keveréket.
A tésztát pár órára hűtőbe teszem.
Miután kiveszem, s hozzáfognék a kiszaggatáshoz, rövid ideig még szobahőmérsékleten hagyom.
Enyhén lisztezett deszkán 4-5 mm vastagságúra nyújtom és figurákat szaggatok belőle.
Előmelegített sütőben -180 ˚C- világos színűre sütöm (kb. 10-15 perc).
Sütés előtt aszalványokkal és magvakkal díszítem a tetejét.
Kapcsolódó receptek:
Reform mézes puszedli
Fehér máz mézes díszítéséhez
- 90 dkg liszt (pl. 50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt+40 dkg finomliszt)
- 10 dkg cukor
- 2 dl olvasztott méz
- 10 dkg vaj vagy kókuszzsír
- 3 dl (növényi) tej
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 ek őrölt mézeskalácsfűszer-keverék (fahéj, ánizs, gyömbér, szegfűszeg)
Elkészítése:
A vajat vagy kókuszzsírt, a mézet és a cukrot felmelegítem. Beleöntöm a folyadékot (tejet vagy lehet vizet is használni) és hűlni hagyom.
A liszteket összekeverem a fűszerrel és a szódabikarbónával.
A mézes elegyhez hozzáadom a lisztes keveréket.
A tésztát pár órára hűtőbe teszem.
Miután kiveszem, s hozzáfognék a kiszaggatáshoz, rövid ideig még szobahőmérsékleten hagyom.
Enyhén lisztezett deszkán 4-5 mm vastagságúra nyújtom és figurákat szaggatok belőle.
Előmelegített sütőben -180 ˚C- világos színűre sütöm (kb. 10-15 perc).
Sütés előtt aszalványokkal és magvakkal díszítem a tetejét.
Kapcsolódó receptek:
Reform mézes puszedli
Fehér máz mézes díszítéséhez
3 megjegyzés:
Finom lehet! :)
Csodásak és finomak:)))))
Idén ezt a változatot is ki akarom próbálni, köszönöm!
Megjegyzés küldése