Reszelt túrós (lakto vega)

2010. március 28., vasárnap

Az alábbi recepttel egy kicsit rendhagyó, mert ez az első a blogomon, amely tejterméket tartalmaz.

Kicsivel több, mint egy éve írt Csibe erről a sütiről. Akkor egy rendezvényre el is készítettem.

A nagylányom pedig egyik nap kért meg rá, hogy süssem meg neki ezt a sütit (Neki nem probléma a tejtermék fogyasztása).

Az eredetihez képest történt változások: az alaptésztája részben teljes kiőrlésű, tojás helyett pedig növényi főzőtejszínt tartalmaz.

A túró választékból a Gelej rögös túrója tűnt a legszimpatikusabbnak.




Hozzávalók:

Tészta:

40 dkg liszt (25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt+15 dkg finomliszt)
25 dkg margarin
8 dkg barna porcukor
1 tk sütőpor
1 ek vaníliás cukor
3 ek kakaó
pici víz


Töltelék:

50 dkg túró
15 dkg barna cukor
1 citrom reszelt héja
1 ek vaníliás cukor
4 ek főzőtejszín
5 dkg darált keksz

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrom, két cipóvá formázva a hűtőbe teszem. A töltelék hozzávalóit összekeverem.
Az egyik cipót sütőpapírral kibélelt tepsibe reszelem (nagylyukú reszelőn). Mivel a hűtőből veszem ki, ezért a tészta megkeményedett és jól reszelhető. A kócos tésztaforgácsokat elrendezgetem, hogy egymás mellett legyenek, ne legyen köztük üres hézag.

Rákenem a tölteléket. Ezt követően a tészta másik felét is ráreszelem.

Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 40 percig sütöm.

4 megjegyzés:

Belly írta...

Nálunk nagy kedvenc ez a süti.Nagyon jól néz ki.

CES írta...

Te!
Ez naggyyon jól néz ki!! :)

Bianka írta...

Nagyon jól néz ki, mennyei lehetett

Renata írta...

Köszönöm! Tényleg könnyű elkészíteni és mutatós is.
Húsvétra is mehetne...

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger