Tavaszi zöldségleves

2010. május 29., szombat

Végre itt vannak a zsenge tavaszi zöldségek! A télről maradt sárgarépás rekesz kiürült, a maradék krumpli már igencsak csírázik és fonnyadozik, viszont a kertben ígéretesen növekszenek a friss növények...


Hozzávalók:


1 csomó zsenge répa
2 marék friss zöldborsó+néhány fiatal zöldborsóhüvely
2 szál fehér répa
1 kis fej karalábé

1 ek olaj
1 csokor petrezselyemzöld




Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítom (a répákat csak enyhén megkaparom). Karikára illetve a karalábét apró kockákra vágom.
1 ek olajon picit megpárolom a zöldségeket, majd felöntöm vízzel.Sót teszek bele.
A petrezselymet apróra vágva a végén szórom bele.

5 megjegyzés:

Jucy írta...

Szeretem a zsenge firs répát :)

egycsipet írta...

Gyönyörű friss zöldségek! :)
A zsenge zöldborsóhüvelyt egyszer apum rakatta bele a levesbe velem, azóta ha van ilyen, mindig beleteszem, nagyon finom. :)

Bianka írta...

A imádom a répát inkább nyersen, de egy jó levesben felkarikázva megeszem. Nagyon szépségesek

L.Krisztina írta...

Szeretem ezt a fajta levest,sokszor készítem ilyenkor :) Daragaluskával
szoktam dúsítani.

Renata Kalman írta...

Igen, össze nem hasonlítható íze van!

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger