2010. május 29., szombat
Végre itt vannak a zsenge tavaszi zöldségek! A télről maradt sárgarépás rekesz kiürült, a maradék krumpli már igencsak csírázik és fonnyadozik, viszont a kertben ígéretesen növekszenek a friss növények...
Hozzávalók:
1 csomó zsenge répa
2 marék friss zöldborsó+néhány fiatal zöldborsóhüvely
2 szál fehér répa
1 kis fej karalábé
só
1 ek olaj
1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítom (a répákat csak enyhén megkaparom). Karikára illetve a karalábét apró kockákra vágom.
1 ek olajon picit megpárolom a zöldségeket, majd felöntöm vízzel.Sót teszek bele.
A petrezselymet apróra vágva a végén szórom bele.
5 megjegyzés:
Szeretem a zsenge firs répát :)
Gyönyörű friss zöldségek! :)
A zsenge zöldborsóhüvelyt egyszer apum rakatta bele a levesbe velem, azóta ha van ilyen, mindig beleteszem, nagyon finom. :)
A imádom a répát inkább nyersen, de egy jó levesben felkarikázva megeszem. Nagyon szépségesek
Szeretem ezt a fajta levest,sokszor készítem ilyenkor :) Daragaluskával
szoktam dúsítani.
Igen, össze nem hasonlítható íze van!
Megjegyzés küldése