2010. július 11., vasárnap
Az alábbi bejegyzés egy nagyon leegyszerűsített lekvárkészítést mutat be, sűrítőanyag, tartósítószer nélkül. Cukrot tartalmaz.
Elegendő hozzá a legalapvetőbb konyhatechnikai felszerelés: lábas, fakanál, krumplinyomó, szűrő...
Szükség van néhány csavaros üvegre, melyeket ezúttal nem volt lehetőségem kifőzni, csírátlanítani, hanem csak alaposan elmostam őket.
Hozzávalók:Elegendő hozzá a legalapvetőbb konyhatechnikai felszerelés: lábas, fakanál, krumplinyomó, szűrő...
Szükség van néhány csavaros üvegre, melyeket ezúttal nem volt lehetőségem kifőzni, csírátlanítani, hanem csak alaposan elmostam őket.
ribizli
cukor
csavaros tetejű üvegek
Elkészítése:
A ribizlit leszemezem a szárakról és megmosom. Villával és egy krumplinyomó segítségével összetöröm, majd szűrőn átpasszírozom. A kicsurgó levét felfogom.

Egy lábasba teszem a cukorral együtt és felforralom (1,5 kg gyümölcshöz kb. 20 cukor). Sűrűsödésig főzöm.
A lekvárt még forrón üvegekbe töltöm, rácsavarom a fedelet és fejre állítom. Pár perc után megfordítom és ezúttal elmaradt a szárazdunszt is...

Eddig alkalmazott befőzési módszerem:
Befőzés menete: itt
Lekvárkészítés: itt
2 megjegyzés:
HŰŰŰ, nagy türelem kell a lebogyózáshoz :) Biztos nagyon finom lett
Bianka!
Igen! Néhány kg-nál még nem vészes, de nagyüzemben nem vállalnám! :)
Most a kamrában várják az őszt, akkor kiderül, hogy milyenre sikerült.
Megjegyzés küldése