Barna rizses leves

2010. október 14., csütörtök

Ez a leves már szerepelt itt a blogon, de egy kicsit szebb fotóval illusztrálva most ismét közzéteszem. Nálunk szinte hetente szerepel a menüben, hol barna rizzsel, hol árpagyönggyel, hol zabbal készül.
Igen tartalmas és gyorsan elkészíthető étel.


Hozzávalók:




2 marék barna rizs
1 evőkanál olaj
1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
1 teáskanál pirospaprika
1 kávéskanál őrölt kömény
1 zellerlevél vagy 3 szál petrezselyem
1 evőkanál só
víz


Folytatás: itt

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Izgalmas, nagyon finom lehet

ilike írta...

A honlapodon olvasott hozzászólóhoz én is csatlakozom, nekem is sokkal tovább tart megfőzni a barna rizst. Úgy 3/4 óra, de legközelebb mérni fogom, hátha tévedek. :)

Renata Kalman írta...

Ilike!
Még le is mértem az időt, mielőtt válaszoltam volna neki. :)
Nem tudom, lehet, hogy típustól függ a fővési idő. Én fedő alatt főzöm, előtte megmosom. 30 perc alatt kész lett.

Névtelen írta...

Éppen ezt akartam kérdezni, hogy beáztatod-e a barnarizst.
Én csak úgy tudom a zöldségekkel azonos idő alatt puhára főzni ha egy éjszakára beáztatom.
Dulminát is kínoztam már ezzel, de szerinte sem kell áztatni. De akkor áruljátok el kérlek, hogy milyen típust használtok (tudom nehéz, mert ez "nemreklám") vagy milyen varázsigét kell mormolni? :)
Köszi: E

Renata Kalman írta...

Névtelen-E!
Nem áztatom be, csak megmosom és pár percig állni hagyom, majd leöntöm. Elég sok kosz lejön róla...

Hogy melyik típus? Legutóbb -amit belinkelek- ez volt:
http://bioliget.hu/arlista.php?id=4&amid=47&id_trm=4353

de volt már sima teszkós rizs is, amit kaptam:
http://szines.tesco.hu/upload/termekek/thumbnail_949_tesco%20whole%20grain%20rice1607.jpg

Nem mindig biorizst használok.

A többieknek, a főzési idő kapcsán:
mondjuk ha nagy edényben sok vízzel főzzük, akkor lehet, hogy tovább tart, mint fél óra, mert mire felforr a víz az is idő... én úgy csinálom, hogy nagyjából kétszeres mennyiségű vízbe teszem és menet közben hozzáöntök még vizet.

Arra érettem a "gyorsan elkészül" kategóriát, hogy nem kell előtte például zöldségeket pucolni, hanem csak megmosni a gabonát és megfőzni. Nálam ezért ez a gyors levesek egyike.

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger