2010. október 17., vasárnap
Hozzávalók:
Tésztához:
15 dkg tönkölybúza liszt
15 dkg finomliszt
csipet só
10 dkg barna cukor
10 dkg pálmazsír
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
1 teáskanál citromlé
1,5 dl víz

Puding:
4 dl növényi tej
1 csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál barna cukor
Növényi zselé:
1 dl víz
1 teáskanál agar-agar
a díszítéshez:
szőlőszemek
növényi tejszínhab

Elkészítése:
A kétféle liszthez hozzáadjuk a csipet sót, a szódabikarbónát és a reszelt citromhéjat. A pálmazsírt simára keverjük a cukrokkal.
A két keveréket víz hozzáadásával összedolgozzuk, a végén hozzáadjuk a citromlevet.
Pálmazsírral kikent, kilisztezett kisebb méretű gyümölcstorta-formába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Időközben elkészítjük a pudingot:
A növényi tejet csomómentesre keverjük a pudingporral és a cukorral. Sűrűsödésig főzzük.
A kihűlt pudingot a kész tortaalapra öntjük. Tetejét szőlőszemekkel díszítjük.
A növényi zseléhez az agar-agart elkeverjük a vízzel, felfőzzük, majd a torta tetejére öntjük.
Dermedni hagyjuk. A tetejét tejszínhabbal díszíthetjük.
A két keveréket víz hozzáadásával összedolgozzuk, a végén hozzáadjuk a citromlevet.
Pálmazsírral kikent, kilisztezett kisebb méretű gyümölcstorta-formába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Időközben elkészítjük a pudingot:
A növényi tejet csomómentesre keverjük a pudingporral és a cukorral. Sűrűsödésig főzzük.
A kihűlt pudingot a kész tortaalapra öntjük. Tetejét szőlőszemekkel díszítjük.
A növényi zseléhez az agar-agart elkeverjük a vízzel, felfőzzük, majd a torta tetejére öntjük.
Dermedni hagyjuk. A tetejét tejszínhabbal díszíthetjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése