Szőlős gyümölcstorta

2010. október 17., vasárnap

Az alábbi torta a Kifőztük magazin 8. számához készült, az újság letölthető: itt.

Hozzávalók:

Tésztához:

15 dkg tönkölybúza liszt
15 dkg finomliszt
csipet só
10 dkg barna cukor
10 dkg pálmazsír
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
1 teáskanál citromlé
1,5 dl víz



Puding:
4 dl növényi tej
1 csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál barna cukor

Növényi zselé:
1 dl víz
1 teáskanál agar-agar

a díszítéshez:
szőlőszemek
növényi tejszínhab




Elkészítése:

A kétféle liszthez hozzáadjuk a csipet sót, a szódabikarbónát és a reszelt citromhéjat. A pálmazsírt simára keverjük a cukrokkal.
A két keveréket víz hozzáadásával összedolgozzuk, a végén hozzáadjuk a citromlevet.
Pálmazsírral kikent, kilisztezett kisebb méretű gyümölcstorta-formába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Időközben elkészítjük a pudingot:
A növényi tejet csomómentesre keverjük a pudingporral és a cukorral. Sűrűsödésig főzzük.
A kihűlt pudingot a kész tortaalapra öntjük. Tetejét szőlőszemekkel díszítjük.

A növényi zseléhez az agar-agart elkeverjük a vízzel, felfőzzük, majd a torta tetejére öntjük.
Dermedni hagyjuk. A tetejét tejszínhabbal díszíthetjük.

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger