2010. október 21., csütörtök
A gomba határeset, sok vegetariánus nem fogyasztja. Nálunk főként akkor készül, ha új ízekkel nehezen barátkozó vendég érkezik.
Az alábbi leves a Kifőztük magazin 8. számába készült (az újság letölthető: itt).
A levesbe tészta helyett hajdina került, mely egy fűféle, de a gabonákkal együtt szokták emlegetni. Nem tartalmaz glutént, ezért az arra érzékenyek is fogyaszthatják.
Hozzávalók:
50 dkg csiperke gomba
2 sárgarépa
fél fej hagyma
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál pirospaprika
¼ kávéskanál őrölt bors
1 teáskanál só
egy marék hajdina
2 szál petrezselyemzöld
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát megfuttatjuk az olajon. Beletesszük a megtisztított, felszeletelt gombát és a sárgarépát, majd rövid ideig dinszteljük. Ráhintjük a pirospaprikát és rögtön felengedjük nagyjából kétszeres mennyiségű vízzel.
Hozzáadjuk a fűszereket.
A hajdinát megmossuk, a levesbe tesszük és puhára főzzük.
Az apróra vágott petrezselymet a főzési idő végén adjuk hozzá.
Hozzáadjuk a fűszereket.
A hajdinát megmossuk, a levesbe tesszük és puhára főzzük.
Az apróra vágott petrezselymet a főzési idő végén adjuk hozzá.
3 megjegyzés:
Nagyon guszta
Hmmm, de finom lehet! Most jól megkívántam a gombalevest!!! :)
Nos, akkor irány az erdő! :)
Megjegyzés küldése