Hajdinás gombaleves

2010. október 21., csütörtök

A gomba határeset, sok vegetariánus nem fogyasztja. Nálunk főként akkor készül, ha új ízekkel nehezen barátkozó vendég érkezik.

Az alábbi leves a Kifőztük magazin 8. számába készült (az újság letölthető: itt).

A levesbe tészta helyett hajdina került, mely egy fűféle, de a gabonákkal együtt szokták emlegetni. Nem tartalmaz glutént, ezért az arra érzékenyek is fogyaszthatják.




Hozzávalók:

50 dkg csiperke gomba
2 sárgarépa
fél fej hagyma
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál pirospaprika
¼ kávéskanál őrölt bors
1 teáskanál só
egy marék hajdina
2 szál petrezselyemzöld




Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát megfuttatjuk az olajon. Beletesszük a megtisztított, felszeletelt gombát és a sárgarépát, majd rövid ideig dinszteljük. Ráhintjük a pirospaprikát és rögtön felengedjük nagyjából kétszeres mennyiségű vízzel.
Hozzáadjuk a fűszereket.
A hajdinát megmossuk, a levesbe tesszük és puhára főzzük.
Az apróra vágott petrezselymet a főzési idő végén adjuk hozzá.

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon guszta

Zizi írta...

Hmmm, de finom lehet! Most jól megkívántam a gombalevest!!! :)

Renata Kalman írta...

Nos, akkor irány az erdő! :)

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger