Kifőztük Karácsony avagy főzz és segíts!

2010. október 26., kedd

Még májust mutatott a naptár, mikor a Kifőztük szerkesztőiben megfogalmazódott az az ötlet, hogy ne csak a virtuális gasztrovilág gyűjteményét gyarapítsuk receptjeinkkel, hanem, hogy egy jótékonysági akció révén ételhez juttassunk olyanokat is, akik számára nem magától értetődik, hogy aznap van-e mit enniük.

A jótékonysági akció idejének a Karácsony tűnt a legkézenfekvőbbnek, s végül 115 gasztroblogger fotóval ellátott receptjéből, a szerkesztőbizottság hónapokig tartó lázas munkájával, energiabefektetésével és utánjárásával az alábbi kiadvány született meg.





Az év végi ünnepek közeledtével bizonyára sokan böngészik az újságárusok kínálatát saját konyhájukban elkészíthető ételötletekért vagy, hogy ismerőseiket, barátaikat meglepjék valamilyen gasztro témájú újsággal.

Ez a kiadvány nem csak ételleírásokat tartalmaz (süteményeket, leveseket, főételeket, italokat) hanem karácsonyi kézműves ajándékokra is ad tippeket.

Megvásárlásával (melynek nincs megszabott alsó határa) pedig nemcsak a meglévő recepttárad lesz gazdagabb, hanem az összeg egyúttal támogatja a nélkülöző gyermekek étkeztetését is.

A befolyt pénzadományokat a Magyar Élelmiszerbank kezeli, s amelyet tartós élelmiszerek vásárlására fordít.

A kiadvány és minden vele kapcsolatos információ, a részt vevő gasztrobloggerek listája, valamint az adományok sorsa nyomon követhető az alábbi oldalon: Kifőztük Karácsony

A kiadvány lapozgatós változata némi ízelítőt nyújt a tartalomból: itt

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger