2010. november 14., vasárnap
Az alábbi alapanyagot egy indiai édesség -a sandesh (túródesszert)- miatt készítettem el.
Ha rászánjuk magunkat, akkor feltétlenül házitejből készítsük, s ne bolti tejjel kísérletezzünk, mert csalódni fogunk. Zacskós vagy dobozos tejből igen silány eredmény érhető el, a tej nem akar „összeugrani”, némi fehér foszlány képződik csak a tetején.
Ne riadjunk vissza, elkészítése nem olyan bonyolult, mint gondolnánk és a végeredmény, a friss házi göröngyös túró valóban kárpótol a belefektetett energiáért.
Elkészítési idő: kb. 1 óra+préselés
Ha rászánjuk magunkat, akkor feltétlenül házitejből készítsük, s ne bolti tejjel kísérletezzünk, mert csalódni fogunk. Zacskós vagy dobozos tejből igen silány eredmény érhető el, a tej nem akar „összeugrani”, némi fehér foszlány képződik csak a tetején.
Ne riadjunk vissza, elkészítése nem olyan bonyolult, mint gondolnánk és a végeredmény, a friss házi göröngyös túró valóban kárpótol a belefektetett energiáért.
Elkészítési idő: kb. 1 óra+préselés
Hozzávalók:
2,5 l friss házi tej
80 ml citromlé
Folytatás: itt
3 megjegyzés:
Ez helyettesíti a túrót? Szóval minden ételbe használható?
Gabriella!
Igen, ez valódi túró. Régen a háziasszonyok otthon készítették a túrót (is). Annyiban másként, mint ahogy én a receptben írtam, hogy megaltatták a tejet, vagyis nem citrommal csapatták ki. Ez a fenti verzió viszont gyorsabb.
Aki fogyaszt tejterméket, próbálja ki, mert köszönőviszonyban sincs a bolti túróval-
Ezt kifogom próbálni. Hollandiában nincs túró. Jövö héten megbis csinálom. Köszi
Megjegyzés küldése