Kendermagos kenyér

2013. január 3., csütörtök

A kendermag esszenciális zsírsavakat és rostokat, valamint több mint 60 gyógyhatású anyagot tartalmaz.

Hozzávalók:


40 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

20 dkg finomliszt

10 dkg őrölt kendermag

1 evőkanál só

4 dkg élesztő

1 teáskanál cukor

4-4,5 dl víz


Elkészítése:


Az élesztőt 1 dl cukros vízben felfuttatjuk. A kétféle lisztet és a megdarált kendermagot elkeverjük a sóval, és a felfutott élesztővel.

A többi langyos vizet apránként hozzáadva addig gyúrjuk a tésztát, amíg felülete sima és ragadásmentes nem lesz.

Cipót formázunk belőle, enyhén belisztezzük, és letakarva félretesszük.

Mikor megkelt, átgyúrjuk, és megformázzuk. Sütőedénybe helyezzük, tetejét bevagdossuk, és ismét megkelesztjük.

220 fokon sütjük. Ha üveg- vagy cserépedényt használunk, akkor nem melegítjük elő a sütőt, nehogy elpattanjon az edény.

Kapcsolódó receptek: itt

3 megjegyzés:

martinelli írta...

Nagyon jól néz ki.

Katacs írta...

Hol lehet kendermagot venni? nekem is kellene, de még nem láttam, csak lenmagot.

Renata Kalman írta...

Bio- vagy reformboltokban, én Szegeden vettem.
Nagyáruházakban nincs.

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger