2013. január 4., péntek
Hozzávalók:
25 dkg lencse
1 nagy sárgarépa
1 marék zöldbab
3 közepes paradicsom
1 kávéskanál őrölt gyömbér
2 teáskanál Himalája- (vagy tengeri) só
1 teáskanál kurkuma
1/2 teáskanál őrölt fekete bors
½ citrom leve
Fűszerkeverék (csonsz):
2 evőkanál ghí (tisztított vaj) vagy vaj
1/2 teáskanál római kömény
1/2 teáskanál garam masala
Elkészítése:
A lencsét átválogatjuk, megmossuk, majd a megtisztított és felszeletelt sárgarépával, zöldbabbal és a paradicsomokkal együtt feltesszük főni.
Hozzáadjuk a sót, a kurkumát, a fekete borsot és a gyömbért.
Puhára főzzük.
Elkészítjük a csonszot –a vajon pirított fűszerkeveréket-, a leveshez adjuk, és még egyet forralunk rajta. Tálaláskor frissen facsart citromlével ízesítjük.
A csonsz készítése:
A felolvasztott ghí-hez vagy vajhoz hozzáadjuk a római köményt, és megvárjuk, hogy kipattogjon, majd hozzáadjuk a garam masalát.
Megjegyzés: Ha egyenletesebb és krémesebb változatra vágyunk, akkor botmixer segítségével pürésítsük vagy turmixoljuk össze a levest.
Tálaláskor ízesítsük frissen facsart citromlével.
Kapcsolódó receptek: itt
25 dkg lencse
1 nagy sárgarépa
1 marék zöldbab
3 közepes paradicsom
1 kávéskanál őrölt gyömbér
2 teáskanál Himalája- (vagy tengeri) só
1 teáskanál kurkuma
1/2 teáskanál őrölt fekete bors
½ citrom leve
Fűszerkeverék (csonsz):
2 evőkanál ghí (tisztított vaj) vagy vaj
1/2 teáskanál római kömény
1/2 teáskanál garam masala
Elkészítése:
A lencsét átválogatjuk, megmossuk, majd a megtisztított és felszeletelt sárgarépával, zöldbabbal és a paradicsomokkal együtt feltesszük főni.
Hozzáadjuk a sót, a kurkumát, a fekete borsot és a gyömbért.
Puhára főzzük.
Elkészítjük a csonszot –a vajon pirított fűszerkeveréket-, a leveshez adjuk, és még egyet forralunk rajta. Tálaláskor frissen facsart citromlével ízesítjük.
A csonsz készítése:
A felolvasztott ghí-hez vagy vajhoz hozzáadjuk a római köményt, és megvárjuk, hogy kipattogjon, majd hozzáadjuk a garam masalát.
Megjegyzés: Ha egyenletesebb és krémesebb változatra vágyunk, akkor botmixer segítségével pürésítsük vagy turmixoljuk össze a levest.
Tálaláskor ízesítsük frissen facsart citromlével.
Kapcsolódó receptek: itt
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése