Indiai lencseleves

2013. január 4., péntek

Hozzávalók:

25 dkg lencse
1 nagy sárgarépa
1 marék zöldbab
3 közepes paradicsom
1 kávéskanál őrölt gyömbér
2 teáskanál Himalája- (vagy tengeri) só
1 teáskanál kurkuma
1/2 teáskanál őrölt fekete bors
½ citrom leve

Fűszerkeverék (csonsz):

2 evőkanál ghí (tisztított vaj) vagy vaj
1/2 teáskanál római kömény
1/2 teáskanál garam masala


Elkészítése:

A lencsét átválogatjuk, megmossuk, majd a megtisztított és felszeletelt sárgarépával, zöldbabbal és a paradicsomokkal együtt feltesszük főni.
Hozzáadjuk a sót, a kurkumát, a fekete borsot és a gyömbért.
Puhára főzzük.

Elkészítjük a csonszot –a vajon pirított fűszerkeveréket-, a leveshez adjuk, és még egyet forralunk rajta. Tálaláskor frissen facsart citromlével ízesítjük.

A csonsz készítése:
A felolvasztott ghí-hez vagy vajhoz hozzáadjuk a római köményt, és  megvárjuk, hogy kipattogjon, majd hozzáadjuk a garam masalát.

Megjegyzés: Ha egyenletesebb és krémesebb változatra vágyunk, akkor botmixer segítségével pürésítsük vagy turmixoljuk össze a levest.

Tálaláskor ízesítsük frissen facsart citromlével.

Kapcsolódó receptek: itt

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger