Székelykáposzta sült tofukockával

2014. november 18., kedd

Hozzávalók kb. 4 főre:

  • 500 g savanyú káposzta
  • 1 marék árpagyöngy (gersli)
  • ½ mk szemes köménymag
  • 1 tk só
  • 1 mk pirospaprika
  • ½ fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 1-2 ek korpás búzaliszt
  • 1 csg füstölt tofu
  • 2 ek sárgaborsóliszt
  • tejföl vagy növényi joghurt


Elkészítése:
A káposztából kiáztatjuk a savanyú ízt. Friss vizet öntünk rá, annyit, hogy nagyjából kétujjnyira ellepje. Belerakjuk az előzetesen megmosott árpagyöngyöt, a sót, a köménymagot.

Puhára főzzük, közben folyamatosan pótolva a vizet.

Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a lisztet, egy kicsit pirítjuk, beletesszük a pirospaprikát, azonnal vizet adunk hozzá és csomómentesre keverjük.

Hozzákeverjük a készre főzött káposztához.

Tálaláskor sült tofu- vagy sajtkockát, tejfölt vagy növényi joghurtot adunk hozzá.

Sült tofukockák
A tofut kockára vágjuk. A sárgaborsólisztben megforgatjuk a tofukockákat úgy, hogy vékony rétegbe hozzátapadjon a liszt. Forró olajban kisütjük.

2 megjegyzés:

Wikka írta...

Na megvan a hétvégi menüm! :D köszönöm.

Renata Kalman írta...

Jól sikerült? :)

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger