2008. november 23., vasárnap
A kelbimbóból többnyire levest, rakott főételt illetve rántott feltétet szoktam készíteni. Most az utóbbi volt soron.
További bundázott és kisütött zöldségek: itt
Hozzávalók:
friss kelbimbó
Panírozó massza:
10 dkg sárgaborsó liszt
1 kk. só
1 kk. hing
1/2 kk. kurkuma
1 tk pirospaprika
víz
kenyérmorzsa (tönkölyös)
olaj
Elkészítése:
A kelbimbót megtisztítom külső leveleitől, megmosom, majd párolóedényben meggőzölöm. Közben elkészítem a panírozómasszát az alábbiak szerint:
A sárgaborsólisztet összekeverem a fűszerekkel (kurkuma, hing, pirospaprika) és a sóval, majd annyi vizet adok hozzá, hogy keverhető, de ne túlságosan híg legyen. Sűrűbb palacsintatészta állagúra emlékeztessen.
Belemártogatom az időközben megpuhult és kihűlt zöld fejecskéket, majd megforgatom darált kenyérmorzsában.
Bő olajban kisütöm.
Köretként tört krumplit, mártásként napraforgótejfölt készítettem.
A sárgaborsólisztet összekeverem a fűszerekkel (kurkuma, hing, pirospaprika) és a sóval, majd annyi vizet adok hozzá, hogy keverhető, de ne túlságosan híg legyen. Sűrűbb palacsintatészta állagúra emlékeztessen.
Belemártogatom az időközben megpuhult és kihűlt zöld fejecskéket, majd megforgatom darált kenyérmorzsában.
Bő olajban kisütöm.
Köretként tört krumplit, mártásként napraforgótejfölt készítettem.
5 megjegyzés:
Tetszik ez az ötlet. Kelbimbót még nem rántottam, de van most sok, lehet, hogy sor kerül rá.
Tényleg nagyon jó ötlet!! olyan kézenfekvő pedig és soha-soha nem jutott volna az eszembe! és nagyon gusztusos is!
Sziasztok!
Napmátka! Ha saját termesztésű, akkor még jobb, nekünk sajnos nincs.
Mignonok! Örülök, hogy meglátogattál! Valóban jó formájúak, kis golyóbisok.
A blogodban átfutottam a francia konyhás bejegyzést, majd visszatérek, mert érdekel :)
Huh! alaphelyzetben nem szeretem a kelbombót, de ez nagyon jól és csábítóan néz ki :)
CES-Tibor!
Ha jót sikerül beszerezned, ami nem kesernyés, akkor lehet, hogy változik a véleményed.
Megjegyzés küldése