2008. december 16., kedd
Sok az elintéznivalóm, ráadásul a fotómasinám is elromlott. Így nem tudtam megörökíteni, amiket az utóbbi napokban készítettem.
Szerencsére van még néhány gépre feltöltött képem, így ezekből élek, amíg találok valami megoldást.Az alábbi leves sietős napokon igazi megmentőként szolgál, mert nagyon gyorsan elkészül, tartalmas és nálunk mindenki szereti.
Hozzávalók:
2 marék barna rizs
1 evőkanál olaj
1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
1 teáskanál pirospaprika
1 kávéskanál őrölt kömény
1 zellerlevél vagy 3 szál petrezselyemlevél
1 evőkanál só
víz
Elkészítése:
Megmosom és lecsepegtetem a rizst.
Az olajon megpirítom a lisztet, hozzáadom a pirospaprikát, majd feleresztem vízzel. Hozzáadom a rizst, a köménymagot, a sót és alacsony lángon (könnyen kifut), fedő alatt puhára főzöm.
A rizs jócskán magába szívja a vizet, ezért ezt időközben pótlom.
A végén hozzáadom a zöldfűszert.
Az olajon megpirítom a lisztet, hozzáadom a pirospaprikát, majd feleresztem vízzel. Hozzáadom a rizst, a köménymagot, a sót és alacsony lángon (könnyen kifut), fedő alatt puhára főzöm.
A rizs jócskán magába szívja a vizet, ezért ezt időközben pótlom.
A végén hozzáadom a zöldfűszert.
4 megjegyzés:
Jó ötletet adtál ezzel a levessel! Mostanában ugyanis szinte minden nap főzök, s nem jut minden alkalomra egy-egy "zseniális" recept. Ráadásul az ünnepek előtt a kiadásokat is meggondolom ... szóval, ez most pont jól jött.Köszi.
Napmátka!
Igen, takarékos is, meg egyszerű a mostani időszak ízkavalkádja közepette.
Érdekes, de nekem ez az olajon megpirítom a lisztet, majd paprika, teljesen a rántást jelenti.
Jó, tudom, ha az éket feltekerik egy forgástestre, csavarmenet lesz belőle, s ha csavarra rögzítik a sárvédőt, kerékpár. ;-)
Ja, és mi történt a fényképezőgépeddel?
Hanczur!
Jó-jó egy szóban kifejezve igen: rántás barna liszttel. A nők már csak ilyen körülményesen fogalmaznak. :)
A régi gépem megadta magát, így a decemberi születésnap és Karácsony apropóján új masina költözött a házba.
Még nem sikerült teljesen megismernem mennyire sokoldalú, de az biztos, hogy agykapacitásomnál néhány klasszissal feljebb áll.
Megjegyzés küldése