Citromos aprósütemény húsvéti formákkal

2009. április 14., kedd

Ezeket az enyhén citromos ízesítésű kekszeket a gyerekekkel közösen készítettük.
Előző nap előkeresték azokat a formákat, amik most aktuálisak: csibe, tojás, nyúl, virág és másnap ezekkel szorgoskodtak a tésztanyújtás után.

A keksz receptjéhez legközelebb több citromhéjat tennék, karakteresebb lenne az íze.


Hozzávalók:

35 dkg liszt (20 dkg tönkölybúza+10 dkg zabliszt)
25 dkg margarin
3 ek méz
csipet só
1 citrom reszelt héja
díszítés: kandírozott gyümölcs (citrom, narancs)





Elkészítése:

A zsiradékot elmorzsolom a lisztek elegyével, melyhez előzetesen hozzáadtam a sót. Beleteszem a mézet és a citromhéjat.
Alaposan összegyúrom.

Pár órára a hűtőbe teszem.
Nagyon enyhén lisztezett deszkán kinyújtom, kiszaggatom. A teteje tetszőlegesen díszíthető.
Sütőlemezre teszem és 180 °C-on rövid ideig sütöm.

4 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Igazán ünnepi-díszesek lettek e sütik! Mi nagy citromrajongók vagyunk. A tésztájába pár csepp citromlevet nem szoktál tenni?

Renata Kalman írta...

Kellett volna...mert nem volt átütő citromíze...:(

Unknown írta...

a megjegyzések alapján a tésztába raktam egy narancs levét, ennyiben módosult, és nagyon finom!igazán tavaszváró finomság!köszönjük!tina

Renata Kalman írta...

Szia! Köszi a tapasztalatodat, hamarosan mi is megcsináljuk. Kellemes tavaszt és örömteli Húsvét-várást!

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger