2009. április 14., kedd
Ezeket az enyhén citromos ízesítésű kekszeket a gyerekekkel közösen készítettük.
Előző nap előkeresték azokat a formákat, amik most aktuálisak: csibe, tojás, nyúl, virág és másnap ezekkel szorgoskodtak a tésztanyújtás után.
A keksz receptjéhez legközelebb több citromhéjat tennék, karakteresebb lenne az íze.
Előző nap előkeresték azokat a formákat, amik most aktuálisak: csibe, tojás, nyúl, virág és másnap ezekkel szorgoskodtak a tésztanyújtás után.
A keksz receptjéhez legközelebb több citromhéjat tennék, karakteresebb lenne az íze.
Hozzávalók:
35 dkg liszt (20 dkg tönkölybúza+10 dkg zabliszt)
25 dkg margarin
3 ek méz
csipet só
1 citrom reszelt héja
díszítés: kandírozott gyümölcs (citrom, narancs)
Elkészítése:
A zsiradékot elmorzsolom a lisztek elegyével, melyhez előzetesen hozzáadtam a sót. Beleteszem a mézet és a citromhéjat.
Alaposan összegyúrom.
Pár órára a hűtőbe teszem.
Nagyon enyhén lisztezett deszkán kinyújtom, kiszaggatom. A teteje tetszőlegesen díszíthető.
Sütőlemezre teszem és 180 °C-on rövid ideig sütöm.
Alaposan összegyúrom.
Pár órára a hűtőbe teszem.
Nagyon enyhén lisztezett deszkán kinyújtom, kiszaggatom. A teteje tetszőlegesen díszíthető.
Sütőlemezre teszem és 180 °C-on rövid ideig sütöm.
4 megjegyzés:
Igazán ünnepi-díszesek lettek e sütik! Mi nagy citromrajongók vagyunk. A tésztájába pár csepp citromlevet nem szoktál tenni?
Kellett volna...mert nem volt átütő citromíze...:(
a megjegyzések alapján a tésztába raktam egy narancs levét, ennyiben módosult, és nagyon finom!igazán tavaszváró finomság!köszönjük!tina
Szia! Köszi a tapasztalatodat, hamarosan mi is megcsináljuk. Kellemes tavaszt és örömteli Húsvét-várást!
Megjegyzés küldése