2009. május 20., szerda
Az egyik legnépszerűbb idényzöldség, indiai ízekkel megspékelve. Előételnek tálalható, vagy főétel mellé, de akkor bőséges körettel szervírozzuk.
Hozzávalók:
1 csokor spárga
2 ek olívaolaj
1 tk római kömény
1 tk reszelt gyömbér (ha nem kapunk frisset, használjunk ½ mk gyömbérport)
2 tk citromlé
½ tk só
½ tk őrölt fekete bors
Elkészítése:
A spárgasípok szár felőli végét levágjuk és a külső héját lehámozzuk. Tetszőleges nagyságúra feldaraboljuk.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a római köményt, hagyjuk kicsit pattogni, majd hozzáadjuk a gyömbért vagy a gyömbérport, a borsot és a sót.
Rövid pirítás után beledobjuk a spárgasípokat és kevés vizet ráöntve, fedő alatt megpároljuk.
Mikor elkészült, azaz megpuhult, meglocsoljuk a frissen facsart citromlével.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a római köményt, hagyjuk kicsit pattogni, majd hozzáadjuk a gyömbért vagy a gyömbérport, a borsot és a sót.
Rövid pirítás után beledobjuk a spárgasípokat és kevés vizet ráöntve, fedő alatt megpároljuk.
Mikor elkészült, azaz megpuhult, meglocsoljuk a frissen facsart citromlével.
A borsra érzékeny gyomrúak használjanak borsikfafüvet (csombor), melyet csak a sütés végén adjanak az ételhez, különben megkeseredik.
5 megjegyzés:
Nekem ez főételnek is nagyon tetszene! Na jó, egy kis köret elmegy hozzá, főleg ha krumpli...
Tegnap én is spárgát csináltam, majd felteszem.
Jó recept! A gyömbért is, a spárgát is szeretem. El tudom képzelni, hogy finom együtt a kettő.
Kicsit borsos volt a gyerekeknek, de a férjemnek ízlett.
Az Isztrián szedtünk vad spárgát. Most volt a szezonja.
Mindenki azt szedte.
Megpároltuk, és tojással lesütöttük.
Finom volt. :)
Nyártündérke! Hmm:) ez az igazi! Még a zöldségeshez sem kell elmenni! Kíváncsi lennék, mennyire más, mint a "kitenyésztett", lefotóztad?
Megjegyzés küldése