Szakácssapka

2009. május 28., csütörtök

Nagyon meglepődtem, mikor 5 gasztroblogger is megjutalmazott ezzel az elismeréssel.




Annál is inkább, mivel elég kritikus és maximalista vagyok magammal szemben, részben mert így neveltek, s mindig olyan közegben, környezetben tanultam, dolgoztam, éltem, működtem, ahol magasra tették a lécet.
Éppen ezért nagyon jól esett, mert egyfajta visszajelzés számomra ez. Az ínséges időkre is nagyon jól fog jönni, mert vannak ám! Amikor nehezen megy a blogolás, mert nincs elég lendület, inspiráció, íz… Köszönöm Nekik!

Rólam írták:

Duende: "Már írtam neki is, hogy Ő az egyetlen, akinek a reformételeit szívesen kipróbálom, és jónak is tartom. Nagyon kreatív ember, csodálatos anyuka, és rendkívül izgalmas nő is. Lénye különleges számomra, nagyon megragadó. Félszavakból is értjük egymást, s néha úgy érzem, mindig is ismertük egymást."

Vegavarázs-Hémangi: "Szeretem, ahogyan gondos háziasszonyként vigyáz a családjára, egyszerű és nagyszerű ételeket tesz az asztalra."

Vali


Ircsi

Palócprovence: "És akiknek nem csak a főztje, de egész személyisége is elvarázsol (hiszen kicsit többet is elárulnak magukról receptjeiken kívül)"


Kiket ajándékozok meg vele?

A számokhoz mindig ambivalensen viszonyulok, szeretném túllépni, de be kell tartani a limitet, ami egyben jó is, mert különben sosem lenne vége a listának...

Napmátka: Kevés szó rá, hogy kreatív, sokoldalú, érzékeny és finom. Ételleírásait versek fűszerezik. Gyakran kalauzol el bennünket valahova a Bódva-partjára, ahol megbújik egy kis porta, készülő otthonuk, a Nomádporta.

Gasztrománia a la CES: A Gyógyulásom történetének a gasztroblogja. Ír a betegségéről, gyógyulásáról, s arról, hogy milyen megváltozott helyzetben találta magát a betegségének köszönhetően. Utal időnként a komplexitásra, arra, hogy mint mindennek, ennek is van mögöttes tartalma, amiből úgy lehet kijönni, ha egységében szemléljük a dolgokat. A táplálkozás reformja is nagy hangsúlyt kap számára, erre jött létre a Gasztrománia blog.

Vegagyerek:
Siccike blogja egyike az első hazai vega gasztroblogokénak. Lelkes, szervezkedős, több kezdeményezéssel: Vegán karácsony, Vegán vendéglő.

Zsannamanna:
Rokonlélek, mert kedveli a hagyományos, régi paraszti világ ételeit. Az egyszerű ételek sokszor felülmúlják a túlbonyolítottakat. Gondoskodó családanya.

Ági, aki főz:
Ági több szakácskönyvet jegyez, számos helyen publikál és a balkáni ételek specialistája. Kedvelem a díszleteit, a tálalását és azt is, hogy nem bonyolítja túl az ételeket.

9 megjegyzés:

Blogger írta...

Drága Reni!
Köszönöm a kedvességed! Mindazonáltal én konyha-próbálkozásaim fényévekre van a Te tudatos, okos életviteledtől. Tanulni járok hozzád, mint ahogy a leveleidből is sokat merítek!

erős ildikó írta...

Nagyon szépen köszönöm Neked!!

Milene írta...

Nagyon szépen köszönöm! A kedves szavakat is!

siccike írta...

Hű, nagyon kedves vagy!:-) De nem én voltam ám az első, hanem Govinda, aztán nana a Vegasztromániával, aztán talán utána jöttem én.:-)

Renata Kalman írta...

CES!
Amit csinálsz főzésben, az legalább ér annyit, mint az enyém. A többi meg...

Siccike!
Akkor kicsit módosítom a megfogalmazást...

Kata írta...

... és a vgbt -t én találtam ki ... khm :P :o))

siccike írta...

Bocsánat Kata, ezek szerint nem olvastam végig figyelmesen! Ha észrevettem volna, mindenképpen jelzem a Reninek!!

Kata írta...

Ugyan, senki sem téved szándékosan ;o) Semmi gond! :o)

Renata Kalman írta...

Kata!
Bocsánat!
Javítom azt is...

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger