Hajdinával töltött kellevelek

2009. május 29., péntek

Govinda nemrégiben megajándékozott két szép kínai kellel. Ezúton is köszönöm a türelmét, amiért eddig várakoztattam a recept publikálásával!

Készítettem belőlük (kínai) kelfőzeléket, egy másik zöldséges ételt (ragut), ami hamarosan felkerül, illetve az alábbi töltött tekercseket.
Mivel nem méricskéltem, a mennyiségek hozzávetőlegesek…




Hozzávalók:

fél fej kínai kel levelekre szedve
1 marék hajdina
2 kis szelet kenyér
3 ek szójagranulátum
1 tk pirospaprika
1/2 mk kurkuma
fél fej vöröshagyma
1 tk só
víz


Elkészítése:

A kelleveleket megmosom. A hajdinát a forrázásos módszerrel leforrázom, majd megfőzöm. A kenyereket és a szójagranulátumot beáztatom. Mikor a hajdina kihűlt, addigra a kenyér+szója elegy megszívta magát vízzel, így a két elegyet összekeverem. Hozzáadom az apróra vágott hagymát, a pirospaprikát, a kurkumát, a sót.
A masszából a kellevelek közepére halmozok egy kis mennyiséget, majd feltekerem őket.



Hústűvel, vagy ennek híján fogvájóval rögzítem a tekercseket (nekem folyamatosan eltűnnek a hústűim, mert a fiam a katonái kardjaként használja őket…)
A megtöltött tekercseket kiolajozott fedeles tepsibe sorakoztatom, a tetejüket is meglocsolom olajjal. Fedeles tepsi híján fóliával letakart sütőedénybe sütném őket.

Mártással fogyasztottuk, lásd: napraforgómártás.

Legközelebb érdemes lenne kicsit előpárolni a leveleket, mert elég kemények maradtak…

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon jó!

Bridge írta...

Ez a hajdinás tetszik. Legközelebb én is kipróbálom.
A párolás jó lenne, de a múltkor úgy jártam vele, hogy jól szétszakadoztak a levelek :)

Renata írta...

Bridge!
Igen valahogy el kellene találni, hogy mennyi ideig pároljam.

napmátka írta...

Ez nagyon tetszik! Kedvenceim közé tartoznak a töltött-sütött zöldségek, biztosan kipróbálom.
Lassan már a fűszeres tésztatekercseidből elkelne nálunk az ismétlés!

Renata írta...

A gyerekek annyira nem ízlett, a töltelékből ettek csak.
Tényleg, a fűszeres tekercs azóta nálunk sem volt...

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger