2009. május 29., péntek
Govinda nemrégiben megajándékozott két szép kínai kellel. Ezúton is köszönöm a türelmét, amiért eddig várakoztattam a recept publikálásával!
Készítettem belőlük (kínai) kelfőzeléket, egy másik zöldséges ételt (ragut), ami hamarosan felkerül, illetve az alábbi töltött tekercseket.
Mivel nem méricskéltem, a mennyiségek hozzávetőlegesek…
Készítettem belőlük (kínai) kelfőzeléket, egy másik zöldséges ételt (ragut), ami hamarosan felkerül, illetve az alábbi töltött tekercseket.
Mivel nem méricskéltem, a mennyiségek hozzávetőlegesek…
Hozzávalók:
fél fej kínai kel levelekre szedve
1 marék hajdina
2 kis szelet kenyér
3 ek szójagranulátum
1 tk pirospaprika
1/2 mk kurkuma
fél fej vöröshagyma
1 tk só
víz
Elkészítése:
A kelleveleket megmosom. A hajdinát a forrázásos módszerrel leforrázom, majd megfőzöm. A kenyereket és a szójagranulátumot beáztatom. Mikor a hajdina kihűlt, addigra a kenyér+szója elegy megszívta magát vízzel, így a két elegyet összekeverem. Hozzáadom az apróra vágott hagymát, a pirospaprikát, a kurkumát, a sót.
A masszából a kellevelek közepére halmozok egy kis mennyiséget, majd feltekerem őket.
Hústűvel, vagy ennek híján fogvájóval rögzítem a tekercseket (nekem folyamatosan eltűnnek a hústűim, mert a fiam a katonái kardjaként használja őket…)
A megtöltött tekercseket kiolajozott fedeles tepsibe sorakoztatom, a tetejüket is meglocsolom olajjal. Fedeles tepsi híján fóliával letakart sütőedénybe sütném őket.
Mártással fogyasztottuk, lásd: napraforgómártás.
A masszából a kellevelek közepére halmozok egy kis mennyiséget, majd feltekerem őket.
Hústűvel, vagy ennek híján fogvájóval rögzítem a tekercseket (nekem folyamatosan eltűnnek a hústűim, mert a fiam a katonái kardjaként használja őket…)
A megtöltött tekercseket kiolajozott fedeles tepsibe sorakoztatom, a tetejüket is meglocsolom olajjal. Fedeles tepsi híján fóliával letakart sütőedénybe sütném őket.
Mártással fogyasztottuk, lásd: napraforgómártás.
Legközelebb érdemes lenne kicsit előpárolni a leveleket, mert elég kemények maradtak…
5 megjegyzés:
Nagyon jó!
Ez a hajdinás tetszik. Legközelebb én is kipróbálom.
A párolás jó lenne, de a múltkor úgy jártam vele, hogy jól szétszakadoztak a levelek :)
Bridge!
Igen valahogy el kellene találni, hogy mennyi ideig pároljam.
Ez nagyon tetszik! Kedvenceim közé tartoznak a töltött-sütött zöldségek, biztosan kipróbálom.
Lassan már a fűszeres tésztatekercseidből elkelne nálunk az ismétlés!
A gyerekek annyira nem ízlett, a töltelékből ettek csak.
Tényleg, a fűszeres tekercs azóta nálunk sem volt...
Megjegyzés küldése