2009. június 9., kedd
Nem éppen az egészséges, reform édesség kategóriába tartozik. Még akkor sem, ha vegán és nincs benne sem tojás, sem tej.
Kinek készült, hova és miért?
Részletek hamarosan a másik blogban: itt
Kinek készült, hova és miért?
Részletek hamarosan a másik blogban: itt
Hozzávalók:
A „tészta”:
250 g háztartási vagy egyéb édes keksz morzsája
2 ek karobpor
1 csipet só
200 ml gabonakávé
Krém:
100 g növényi margarin
30 g barna cukor
30 g kókuszreszelék
10 g vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrtam. Egy kicsivel több folyadék szükségeltetett nálam. Víz vagy növényi tej lehet ez.
A krémhez összekevertem a hozzávalókat. A tésztát egy folpackon kinyújtottam, szép vékonyra.
Rákentem a krémet (ide jöhetnek majd legközelebb a meggyszemek) és feltekertem.
A külsejét megszórtam pluszban kókuszreszelékkel. Becsomagoltam és a hűtőbe tettem.
Mikor kicsit dermed a krém, szépen szeletelhető.
Rákentem a krémet (ide jöhetnek majd legközelebb a meggyszemek) és feltekertem.
A külsejét megszórtam pluszban kókuszreszelékkel. Becsomagoltam és a hűtőbe tettem.
Mikor kicsit dermed a krém, szépen szeletelhető.
A recept eredetileg a Suprememastertv.com oldalról származik, kicsit átalakítva.
Az eredeti receptben például kakaópor szerepel, ami helyett én karobport használtam.
Ír rumot is, meg az alaptésztába plusz cukrot (10 g-ot). Én egyiket sem tettem bele.
A kávé nálam szójatejben felfőzött gabonakávé.
A rum helyett esetleg meggykivonat, meggylé tehető bele, sőt félbevágott meggyszemek tehetők a krémbe vagy aszalt meggy.
Valószínűleg készítek még egy ilyen verziót is, mert a karobpor miatt egy kicsit kesernyés az íze, ehhez pedig a meggy remekül illene.
Az eredeti receptben például kakaópor szerepel, ami helyett én karobport használtam.
Ír rumot is, meg az alaptésztába plusz cukrot (10 g-ot). Én egyiket sem tettem bele.
A kávé nálam szójatejben felfőzött gabonakávé.
A rum helyett esetleg meggykivonat, meggylé tehető bele, sőt félbevágott meggyszemek tehetők a krémbe vagy aszalt meggy.
Valószínűleg készítek még egy ilyen verziót is, mert a karobpor miatt egy kicsit kesernyés az íze, ehhez pedig a meggy remekül illene.
Szezonálisan elég sok rendezvény, kézműves és egyéb vásár van, ahol mindig árulnak gyerekcsalogató csemegéket, többek között kókuszos rudakat is (no meg gumicukrot, színes, festékes, fognyűvő és egyéb nyalánkságokat). A fenti kókuszcsiga kicsit hasonlít kinézetre az ottani kókuszcsigákhoz, de állagra nem, mert az merő cukorszirup.
9 megjegyzés:
imádom a kókusztekercset, a kakaóscsigát :)
Klasszak a képek és recept is persze!
Tetszik ez a vegán változat, és kíváncsian várom a részleteket a másik blogon!
Már akartam kérdezni: allergiás Nálatok valaki a kakaóra, vagy jobbnak tartod a karobot?
Ha tudnád, hogy én hogy imádom a kókuszos tekercset ;) épp a napokban jutott eszembe, hogy már régen csináltam.
Egy labda várakozik rád: http://www.makkakonyha.com/2009/06/7.html
Napmátka!
Nem használok kakaót, mert stimulál (koffein-, teobromin-tartalmú), amúgy is elég izgága gyerekeim vannak :)
Vas, kalcium van benne sok, meg nem okoz szorulást sem, a kakaóval szemben.
A leges-legelején (8-10 éve) nehezen fogadtam az ízét, de mára rajongója lettem...:)
de így voltam a római köménnyel és a korianderrel is.
Csibe!
Akkor rajta!
Makka!
Köszönöm, elolvastalak, majd igyekszem valamit összehozni.
Gurítok egy játékot Neked, lásd nálam a Szigorúan bizalmas cím alatt! :)
Köszi.
A tekercsed istenien néz ki! az egyik kedvenc sütim. :)
Köszi-köszi Duende!
De csak egyszer 7 pontot vállalok be!!!
Megjegyzés küldése