2009. szeptember 12., szombat
Reformosítása előtt egy régi Nők Lapjában szerepelt az alábbi recept, ahol Fűszeres bajor almás néven futott, ha jól emlékszem. Igaz, hogy még nincs itt a téli mézeskalács-illatú időszak, ennek tésztájába viszont ilyen fűszerkeverék került. Ha nem billen meg az adagolókanalunk, akkor épp csak kiérződik belőle, de nem válik uralkodóvá ez az íz.
Hozzávalók:
250 g liszt (150 g teljes kiőrlésű búzaliszt+100 g finomliszt)
100 g kukoricakeményítő
1 mk sütőpor
250 g margarin
100 g porcukor
1 ek vaníliás cukor
1 csipet só
4 ek olaj
175-200 ml víz
½ mk őrölt fahéj
2 mk mézeskalácsfűszer
1 ek karobpor (vagy kakaópor)
100 g sárgabaracklekvár
2 ek citromlé
6 alma
Elkészítése:
A lisztet, a keményítőt összekeverem a karobporral, a sütőporral, a csipet sóval és a fűszerekkel. A margarint habosra keverem az olajjal, a porcukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadom a vizet, a citromlevet és a lisztes elegyet.
A masszát sütőpapírral kibélelt sütőlemezre terítem, egyenletesen eloszlatva. Tetejére halmozom a megtisztított, felszeletelt almát.
180 °C-on nagyjából 45 percig sütöm. A lekvárt eloszlatom a tetején, majd még egy rövid időre visszateszem a sütőbe.
A masszát sütőpapírral kibélelt sütőlemezre terítem, egyenletesen eloszlatva. Tetejére halmozom a megtisztított, felszeletelt almát.
180 °C-on nagyjából 45 percig sütöm. A lekvárt eloszlatom a tetején, majd még egy rövid időre visszateszem a sütőbe.
Megjegyzés:
Hagyományos sütemény kicsit reformosan
14 megjegyzés:
Tyű, ez nagyon finoman hangzik! El is mentettem! :)
Imádom az almás sütiket.
Nagyon finom almás! :) és micsoda új design! Szép az új ruhád!
Szép almás. Imádjuk az almás dolgokat :D
Ezt hamarosan ki fogom próbálni!
Nagyon szép az új sablon, szerintem igazán illik hozzád!
Hu, mióta nem jártam nálad, hogy csak most látom, hogy "blogfelújítás" volt?
Nagyon kis csinos lett az új kégli!:DD
Ez már valóban az őszi-téli ízeket idézi, de nagyon jó együttest alkotnak ezek a fűszerek az almával. Én is kipróbálom.
Ha van kedved hozzá, gyere játszani:
http://napmatka.blogspot.com/2009/09/miert-is.html
Ez nagyon finom lett, és ráadásként még szép is :) Köszönöm a receptet.
Duende!
:) Ez savanykásból van.
Mian!
Köszi!
Jucy!
Van valamennyi hullott almám, ez most abból van.
Dulmina!
Köszi szépen!
Ezek szerint már el is készítetted...
Szepyke!
Köszönöm!
Napmátka!
Reggel benézek Hozzád, most 600 km áll mögöttünk: egy hétvégi esküvő...
Nagyon csinos, hangulatos az új oldal!
Nézz be hozzám légyszi!:))
Ma már a búzafűböjtöm utolsó napja van, így el mertem már olvasni a sütid receptjét is! Hát ez nagyon ott van. A hét vége felé már ehetek mindent, akkor megsütöm!:))
Ez nagyon finom almás lehet.
Az emailcímem: gabriellahelmink@gmail.com
Nagyon szívesen eleszegetnék egy szeletet...
Rém csinos lett az új dizájn.:))
Benzsi!
Mesélhetnél majd a böjtről...
Akkor hétvégén almásra fel! :)
Vegavarázs!
Köszönöm!
Makka!
Neked is!
Gabriella!
Mindjárt írok...
Megjegyzés küldése