Fűszeres almás szelet

2009. szeptember 12., szombat

Reformosítása előtt egy régi Nők Lapjában szerepelt az alábbi recept, ahol Fűszeres bajor almás néven futott, ha jól emlékszem. Igaz, hogy még nincs itt a téli mézeskalács-illatú időszak, ennek tésztájába viszont ilyen fűszerkeverék került. Ha nem billen meg az adagolókanalunk, akkor épp csak kiérződik belőle, de nem válik uralkodóvá ez az íz.


Hozzávalók:

250 g liszt (150 g teljes kiőrlésű búzaliszt+100 g finomliszt)
100 g kukoricakeményítő
1 mk sütőpor
250 g margarin
100 g porcukor
1 ek vaníliás cukor
1 csipet só
4 ek olaj
175-200 ml víz
½ mk őrölt fahéj
2 mk mézeskalácsfűszer
1 ek karobpor (vagy kakaópor)
100 g sárgabaracklekvár
2 ek citromlé
6 alma




Elkészítése:

A lisztet, a keményítőt összekeverem a karobporral, a sütőporral, a csipet sóval és a fűszerekkel. A margarint habosra keverem az olajjal, a porcukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadom a vizet, a citromlevet és a lisztes elegyet.
A masszát sütőpapírral kibélelt sütőlemezre terítem, egyenletesen eloszlatva. Tetejére halmozom a megtisztított, felszeletelt almát.
180 °C-on nagyjából 45 percig sütöm. A lekvárt eloszlatom a tetején, majd még egy rövid időre visszateszem a sütőbe.

Megjegyzés:
Hagyományos sütemény kicsit reformosan

14 megjegyzés:

duende írta...

Tyű, ez nagyon finoman hangzik! El is mentettem! :)
Imádom az almás sütiket.

Ancsika írta...

Nagyon finom almás! :) és micsoda új design! Szép az új ruhád!

Jucy írta...

Szép almás. Imádjuk az almás dolgokat :D

Dulmina írta...

Ezt hamarosan ki fogom próbálni!

Nagyon szép az új sablon, szerintem igazán illik hozzád!

szepyke írta...

Hu, mióta nem jártam nálad, hogy csak most látom, hogy "blogfelújítás" volt?
Nagyon kis csinos lett az új kégli!:DD

erős ildikó írta...

Ez már valóban az őszi-téli ízeket idézi, de nagyon jó együttest alkotnak ezek a fűszerek az almával. Én is kipróbálom.
Ha van kedved hozzá, gyere játszani:
http://napmatka.blogspot.com/2009/09/miert-is.html

Dulmina írta...

Ez nagyon finom lett, és ráadásként még szép is :) Köszönöm a receptet.

Renata Kalman írta...

Duende!
:) Ez savanykásból van.

Mian!
Köszi!

Jucy!
Van valamennyi hullott almám, ez most abból van.

Dulmina!
Köszi szépen!
Ezek szerint már el is készítetted...

Szepyke!
Köszönöm!

Napmátka!
Reggel benézek Hozzád, most 600 km áll mögöttünk: egy hétvégi esküvő...

Vegavarázs írta...

Nagyon csinos, hangulatos az új oldal!

KryaSpirit írta...

Nézz be hozzám légyszi!:))

KryaSpirit írta...

Ma már a búzafűböjtöm utolsó napja van, így el mertem már olvasni a sütid receptjét is! Hát ez nagyon ott van. A hét vége felé már ehetek mindent, akkor megsütöm!:))

Gabriella írta...

Ez nagyon finom almás lehet.

Az emailcímem: gabriellahelmink@gmail.com

Makka írta...

Nagyon szívesen eleszegetnék egy szeletet...

Rém csinos lett az új dizájn.:))

Renata Kalman írta...

Benzsi!
Mesélhetnél majd a böjtről...
Akkor hétvégén almásra fel! :)

Vegavarázs!
Köszönöm!

Makka!
Neked is!

Gabriella!
Mindjárt írok...

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger