2009. november 22., vasárnap
Az alábbi étel igényel némi pepecselést, de vendégváráshoz, svédasztalra is készíthető. Érdekesebb mint a szimplán panírozott és kisütött zöldségek.
Hozzávalók:
Padlizsánkarikák
A padlizsánkarikákkal megegyező átmérőjű tofukarikák (pl. pogácsaszaggatóval vagy pohár szájával kiszúrva)
Panírozómassza:
10 dkg sárgaborsó liszt
½ mk só
½ mk hing (indiai boltokban kapható fűszer)
1/2 mk kurkuma
1 tk pirospaprika
víz
zsemle- vagy kenyérmorzsa
Fogvájó vagy hústű
Olaj
Elkészítése:
A panírozómasszához: a sárgaborsólisztet összekeverem a fűszerekkel (kurkuma, hing, pirospaprika) és a sóval, majd annyi vizet adok hozzá, hogy keverhető, de ne túlságosan híg legyen. Sűrűbb palacsintatészta állagúra emlékeztessen. Állni hagyom.
A felszeletelt padlizsánokat párba teszem. Közéjük rakom a kiszúrt tofukarikákat. Fogvájóval vagy hústűvel átszúrom, a képen látható módon igyekszem rögzíteni a két fél szeletet.
A felszeletelt padlizsánokat párba teszem. Közéjük rakom a kiszúrt tofukarikákat. Fogvájóval vagy hústűvel átszúrom, a képen látható módon igyekszem rögzíteni a két fél szeletet.
Beleforgatom a panírozómasszába, majd a morzsába.
Forró olajban kisütöm.
Sütés után óvatosan távolísuk el az összetartó alkalmatosságot, ha fogvájót használtunk, akkor ellenőrizzük, hogy nem tört-e bele...
A panírozómasza más fűszerekkel is készülhet.
20 megjegyzés:
Padlizsánt még nem paníroztam, itt az ideje kipróbálni:)))
Ez nagyon jó ötlet!:-) Én is készülök vegán mozzarellával töltött szejtánt készíteni.
Átnéznél?
Bekukkantanál hozzám?
Kukkants be hozzám :-)
Kriszti!
Nem írtam bele a receptbe, de itt is érdemes ügyelni arra, hogy a padlizsán ne legyen keserű, azaz ha nagyon magos, akkor az gyanús...
Kicsit javítható, ha kisózzuk belőle a keserűséget.
Siccike!
Láttam a sajtodat, nagyon eredeti!
Kiskukta, Krisztina, Ottis!
Nagyon köszönöm!
Köszönöm szépen, nagyon tetszik az ötlet!
Megkérdezhetem, hogy a tofu ízét tudod hasonlítani valamihez?
Másik kérdésem, - ami inkább a nővéremé - hogy az agaragar-t indiai üzletben veszed?
Ilike!
A tofu szinte semleges ízű. Jól lehet ízesíteni, ha fűszerezed vagy bepácolod olajban.
A füstölt változat az meg olyan füstös jellegű. :)
Az agar-agar kapható bioboltokban vagy esetleg cukrászdiszkontban, de ott nagy kiszerelésben.
Nem olcsó az biztos, de nem kell belőle sok és ez teljesen növényi.
A füstölt változat nem hangzik rosszul.
Az agar-agart szeretnénk mi is kipróbálni dzsemmekhez.
Igen, a füstölt tofunak legalább van valamilyen íze. :)
Nálunk a medvehagymás tofu a nyerő!
Rengeteg hagyma van benne és egy kevés sóval nagyon finom bármihez, bárhogy elkészítve.
Szamóca!
Tudom, hogy nem sokan vannak, akik nem, de én nem szeretem a medvehagymát. Semmilyen formában. Valószínűleg abból adódik, hogy a fokhagymát nem bírom, igen kevés belőle is szinte "kivégez".
A medvehagymához nagy reményeim fűződtek, mikor kaptam egy doboznyit, hogy majd ez milyen jó lesz. De szinte ugyanazt produkálta, mint a fokhagyma: egyszerűen nem bírja a gyomrom.
A pritaminpaprikás tofu viszont bejön.
Igen, valószínűleg ugyanolyan illóolaj van mindkettőben.
Pritaminpaprikás tofuról még nem hallottam, de biztosan finom lehet.
Szamóca!
Én mindig ezt a négyet látom a boltokban felénk: sima, füstölt, medvehagymás, pritaminpaprikás
Várjál csak, nem metélőhagymás véletlenül, amiről beszélünk?
Nem, tuti medvehagymás. Legalábbis, amire én gondolok. Itt van:
http://naturmarket.hu/toffini-tofu-bio-medvehagymas-dobozos/
Viszont találtam egy nagyon jó tofu-összefoglalót itt:
http://www.naszalytej.hu/index.php?pg=menu_13
Eszerint tényleg van paprikás és metélőhagymás is - kétféle is. Bizony erről sem tudtam. Nálunk csak sima, füstölt és medvehagymás kapható.
Hú, köszi!
Megjegyzés küldése