Heti menü (időtakarékos receptek)

2010. január 9., szombat

Az új év indulását szoros napirend kialakítása kísérte. Plusz tevékenységek összehangolása a családdal, a háztartással és az eddigi munkával. Ahhoz, hogy ez működjön, az ebédkészítésre fordított idővel igen jól kell gazdálkodnom.

A következő menüben ezért főként gyorsan vagy részben előző este elkészíthető ételek szerepelnek. Kicsit dominánsabbak ugyan a tésztaételek., de a levesek viszont igyekeznek kompenzálni ezt.


Hétfő:

vörös lencseleves
vega rakott krumpli (tofuval és/vagy szárított gombával)


Kedd:

zöldborsós brokkolileves
vegyes zöldséges-paradicsomos lasagne


Pizza


Szerda:


krumplileves
kakaós csiga (most karob helyett így kérték)


Csütörtök:

cifrabableves
szilvás gombóc


Péntek:

barna rizses leves
pizza (vegyes fagyasztott zöldséggel és növényi sajttal)

11 megjegyzés:

Benzsi írta...

Jó kis menü! Nem semmi, hogy minden nap főzöl. Én nem lennék képes rá.:))

Benzsi írta...

Nézz be hozzám légyszives!:))

ilike írta...

A lasagne tésztáját is te készíted?

Én egyszer készítettem saját kezüleg, de olyan időigényes volt, hogy többé nem vállalkoztam rá.

Tegnap vettem kókuszos-karobos bulátát, ma azt ette a férjem, túl rossz véleménnyel nem volt róla :) Azt mondta, hogy ebből a kókusz szót érti. :) A rántott csirkét pedig rozsliszttel és zabkorpával paníroztam, az első falat után megkérdezte hogy ez a te blogodból van? :D Mondom nem, de nem hitte el. :)

Renata írta...

Benzsi!
Több szempontból is muszáj főznöm, mert rendelni nem tudnék, megfizethetetlen lenne, meg kell a saját nyugalmamhoz is :)

Renata írta...

Ilike!
Tésztát én is ritkán gyúrok, éppen amiért Te is mondod, nagyon sokáig eltart időben. A boltban veszek durumtésztát. Ez sima és spenótos lasagne tészta volt.

Jó fej férjed lehet és vállalkozókedvű, ha sikerül ilyesmi kóstolásokra bírnod. A rántott dolgokhoz nagyon jó a zabkorpa.
Teljes kiőrlésű lisztet is meg lehet szitálni, így nem lesz olyan tömör az, amibe tesszük, a kiszitált korpa pedig jó pl. a panírozáshoz.

Egy kis érdekesség: a buláta neve a gyerekek körében: kuki.
:)

L.Krisztina írta...

Tetszik a menüd:)
Irigylem, hogy ilyen tudatosan be tudod osztani az idődet! Én mindig valahol eltotojázom az időmet, és ebből lesz a kapkodásom.
A lencseleves már régóta izgat, mindig csak főzeléket csinálok , ki kéne már próbálnom.A buláta meg isteni rágcsa:))

Renata írta...

Kriszti!
Muszáj beosztani, mert különben nem haladok semmivel. Ha borul a napirend, akkor a feje tetejére áll minden, mert nem tudom mikor behozni.

ilike írta...

Végülis úgy néz ki mint a kukoricás kuki. :D

A férjem pár éve 7 hónapig nem evett húst, mert ki akarta próbálni hogy az milyen. Könnyen kapható újdonságokra szeremcsére, csak nem szabad mondani neki hogy legközelebb is ilyen ételt kap. :)

Nagyon szuper ötlet a liszt szitálása után felhasználni a korpát.

Renata írta...

Ilike!
Újabb piros pont a párodnak! :)
Mondjuk panaszra nem igen lehet oka, mert biztos vagyok abban, hogy nem csak a fotókon mutatnak jól, hanem megkóstolva is finomak az ételeid!

ilike írta...

Köszönöm a sok dícséreted! :) Szeretnék változtatni a főzési szokásaimon, pozitív irányban lenne jó. Anyutól még a hagyományos zsíros ételeket tanultam, generációkon keresztül ez ment. Jó lenne átszokni másra. Nálad sok jó ötletet találok, és szimpatikus nagyon ahogy éltek a családoddal.

Renata írta...

Ilike!
Köszönöm!
És kedvet, ötleteket kívánok ehhez!

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger