2013. január 3., csütörtök
Egészséges csemege. A mák vasat és kalciumot, az aszalt sárgabarack pedig A-vitamint és béta-karotint tartalmaz.
Hozzávalók:
- 50 dkg zabpehely vagy házi készítésű keksz darálva
- 8-10 dkg mák
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 5 dkg aszalt sárgabarack
- ízlés szerint nádcukor
- víz az összegyúráshoz
Az aszalt sárgabarackot beáztatjuk, mikor kissé megpuhult, apró darabokra vágjuk.
A mákot és a zabpelyhet megdaráljuk (ez utóbbit előtte szárazon megpiríthatjuk), majd összekeverjük a mákkal, a fahéjjal, az aszalvánnyal és a cukorral. Vizet adunk hozzá, hogy összeálljon.
Golyókat formázunk belőle.
Megjegyzés: más aszalvánnyal is készíthető.
Kapcsolódó receptek: itt
9 megjegyzés:
Hol van ez az ovi? Indulok!:)
Mák, és barack, remek páros!:)
Ez szenzációs, már mentettem is. Nálunk is lesz farsang és az idővel én is hasonlóan fogok állni. Köszönjük.
Hihetetlen módon gazdálkodsz az idővel. (Tudom, a kényszer nagy úr...), a süti meg izgalmas lehet, még e két ízt nem próbáltam együtt.
Szepyke!
Maradt nekik másnapra is. Gyümölcs is volt, s másnap gyümölcssalátát készítettek belőle. Persze voltak másfajta sütik is. Aminek felettébb örültem, hogy azt kérték, hogy házit vigyünk!
Amúgy egy kis falu a dél-alföldi tanyavilág szomszédságában...:)
Joli!
Vacilláltam, hogy fel merjem-e tenni, mert nagyon egyszerű. Igazából az ízek miatt gondoltam, meg ötlet gyanánt.
Napmátka!
Azt hiszem az időhöz hasonlóan viszonyulunk. Néha én is azt hiszem, hogy több már nem fér bele egy napba és kiderül hogy mégis. Aztán van olyan is, hogy valami miatt az alap dolgok sem jönnek össze.
Tu as changé de décor ? C'est très joli.
Bonjour Virginie!
Merci!
Oui, j'ai une nouvelle template, il y a un certain temps.
aszalt meggyel is szuper!jó kis recept!tina
Jonak tuno recept, de nincsenek feltuntetve mennyisegek... Mibol mennyi kell bele??
Koszonom :)
szia!
Kiegészítettem a mennyiségekkel. Most aszalt meggyel csináltam meg! :)
Megjegyzés küldése