2010. február 26., péntek
Nem éppen tavaszváró étel, de nincs is évszakhoz kötve, hogy mikor készülhet. Sokáig kísérleteztem a krumplis pogácsával, mert számtalanszor túl lágy lett a tésztája illetve volt, hogy olyan recept szerint készítettem, amihez élesztőt írtak. Ezek mind sorra kudarcot eredményeztek.
Aztán megint a Mamám szakácskönyve mentett meg, igaz azt tojást is írt a hozzávalók közé, de ez nem okozott gondot, mert nélküle is összeállt az alábbi pogácsa....
Hozzávalók:
30 dkg főtt burgonya
50 dkg liszt (nekem most teljes kiőrlésű)
1 lapos tk só
4 ek pálmazsír
Elkészítése:
A burgonyát megfőzöm és krumplinyomón áttöröm, hozzáadom a pálmazsírt. Kihűlt állapotban hozzáadom a sót és a lisztet. Összegyúrom, majd hűtőbe teszem.
1 óra múlva kiveszem, kinyújtom, rácsozom, kiszaggatom, majd forró sütőben megsütöm.
1 óra múlva kiveszem, kinyújtom, rácsozom, kiszaggatom, majd forró sütőben megsütöm.
7 megjegyzés:
Szép pogik!...drága nagyim milyen finoman csinálta, - igaz tojással -, nagyon szerettük.
Látni hogy a bevágásokat is milyen türelemmel készíted. :) A terítőt te hímezted?
Ugyan nem a krumplis pogácsához tartozó megjegyzés, de mivel nagyon tetszik a blogod, engedd meg, hogy egy ajándékkal kedveskedjek Neked, így ismeretlenül is:
http://csicsokaszelenceje.blogspot.com/2010/02/dijazott-lettem.html
Szerinted ezt lehetne burgonyaliszttel is? És ha igen, ilyen arányokkal?
Csibe! én is nosztalgiázok....
Ilike!
nem-nem dehogy....! sajnos nem tudok ilyen szépen hímezni.
Örökség, a férjem anyukájától maradt ránk.
Csicsóka!
Köszönöm szépen!
Judit!
Burgonyaliszttel még nem próbáltam. Elsőként talán 15 dkg-nyit tennék bele a többi liszt mellé, meglátni, hogy miként alakul.
Ha kipróbáltad, írd meg majd légyszi!
Szia Renáta!
Épp most sültek ki nálunk is a krumplis pogácsák... hetek óta szemezek ezzel a recepttel, annyira egyszerű! Ez lesz az ebéd egy tál salátával. :)
Bogi!
Nagyon örülök neki!
Megjegyzés küldése