Nán 2.

2010. szeptember 19., vasárnap

India számos lepénykenyereinek egyike. Érdekessége, hogy nem bő olajban vagy serpenyőben sül, hanem sütőben készül. Abban is különbözik a megszokott keleti lepényektől, hogy élesztővel készül, mely a mi lángosunkhoz teszi kicsit hasonlatossá.

Eredetileg joghurttal készül, a vegánok használjanak növényi joghurtot.




Hozzávalók:

35 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt

15 dkg finomliszt

2 dl joghurt vagy növényi joghurt

3 dkg élesztő

½ teáskanál só

3 evőkanál olaj

1 teáskanál cukor

víz az élesztőhöz

Folytatás: itt

4 megjegyzés:

Tündérlátta írta...

ezt kipróblom, mert imádom az ilyen harapnivaló kenyereket.

Renata írta...

Köszönöm!
Most néztem be a kreatív oldaladra, nagyon tetszenek a munkáid!

ilike írta...

Pár hete sütöttem ilyen kenyeret próbaképpen, de sajnos nem lett hólyagos. Persze azért elfogyott.

Renata írta...

Ilike!
Friss volt az élesztő, rendesen felfutott?

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger