2010. szeptember 19., vasárnap
India számos lepénykenyereinek egyike. Érdekessége, hogy nem bő olajban vagy serpenyőben sül, hanem sütőben készül. Abban is különbözik a megszokott keleti lepényektől, hogy élesztővel készül, mely a mi lángosunkhoz teszi kicsit hasonlatossá.
Eredetileg joghurttal készül, a vegánok használjanak növényi joghurtot.
35 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
15 dkg finomliszt
2 dl joghurt vagy növényi joghurt
3 dkg élesztő
½ teáskanál só
3 evőkanál olaj
1 teáskanál cukor
víz az élesztőhöz
Folytatás: itt
4 megjegyzés:
ezt kipróblom, mert imádom az ilyen harapnivaló kenyereket.
Köszönöm!
Most néztem be a kreatív oldaladra, nagyon tetszenek a munkáid!
Pár hete sütöttem ilyen kenyeret próbaképpen, de sajnos nem lett hólyagos. Persze azért elfogyott.
Ilike!
Friss volt az élesztő, rendesen felfutott?
Megjegyzés küldése