Sütőtökös-mákos pite

2014. október 29., szerda

A héten Szegeden megszólított egy mosolygós fiatal anyuka és elmondta, hogy rendszeresen olvassa a blogomat és már készített is néhány ételt innen. Nagyon jólesett ez a kedves visszajelzés.
Szóba került, hogy a pitét sokféleképpen tölthetjük, ezúton én most egy hagyományostól eltérő változatot írok le:

Hozzávalók:


Tészta:

45 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

15 dkg finomliszt

csipet só

20 dkg pálmazsír

2,5 dkg élesztő

víz (kb. 70 ml-1 dl)

1 tk barna cukor



Töltelék:

40 dkg sütőtök (tisztítás után)

20 dkg mák

15-20 dkg nádcukor vagy barna cukor

fél citrom reszelt héja

1 tk fahéj

Folytatás: itt


2 megjegyzés:

Bridge írta...

No, ez megy a kipróbálandók közé. :)
Már zavartam ez ügyben Katát, meg Verát is, hátha valaki emlékszik. Tavaly tudom, hogy páran beszélgettünk valahol egy bejegyzés alatt mézeskalács díszítéséről. Egészen jó ötletek születtek a tojás nélküli mázra vonatkozóan, de nem találom. Neked nem rémlik véletlenül?

Renata Kalman írta...

Brigi!
Lehet nem ez lesz az, amire gondolsz: én porcukrot kevernék össze kevés citromlével és azzal díszítenék...Nem tudom mennyire kezelhető, nekem nem túl jó a kézügyességem, pár éve, mikor ilyennel próbálkoztam, csak nagyon alap díszítésre használtam: pötty, meg ilyesmi. Azokat a cirádás csodákat nem tudom, hogy miként lehetne növényi mázzal elérni.
Többnyire magvakat használok, meg csonthéjasokat a mézesre.

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger