Sárgaborsóleves

2013. január 6., vasárnap

A sárgaborsó a hüvelyesek családjába tartozik, sok fehérjét tartalmaz. Tartalmas, laktató leves készíthető belőle.

Önmagában is fogyasztható valamilyen lepény- vagy kenyérfélével.



Hozzávalók:
20 dkg sárgaborsó

1 szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

fél fej hagyma

1 tk só

1 ek olaj

1 ek teljes kiőrlésű liszt

1 mk pirospaprika

petrezselyemlevél



Elkészítése:

A sárgaborsót kiválogatom, megmosom és felteszem főni a megtisztított sárga-, fehérrépával és a hagymával együtt.
Hozzáadom a sót.

A főzés végén a lisztet olajon megpirítom, hozzáadom a pirospaprikát, felöntöm egy kevés vízzel és a leveshez öntöm. Egyet még forralok rajta.

Hozzáadom az apróra vágott petrezselymet és eltávolítom belőle a hagymát.

Megjegyzés:

A sárgaborsó előnye, hogy nem kell áztatni.

A liszttel való sűrítés, rántás elhagyható, így diétásabb változatot kapunk.

Kapcsolódó receptek: itt

2 megjegyzés:

Bridge írta...

Hm, meglepődtem, még nem is ettem zöldségesen...

Renata Kalman írta...

Én általában teszek bele, nélküle kicsit "üresnek" érzem.

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger