2013. január 6., vasárnap
A sárgaborsó a hüvelyesek családjába tartozik, sok fehérjét tartalmaz. Tartalmas, laktató leves készíthető belőle.
Önmagában is fogyasztható valamilyen lepény- vagy kenyérfélével.
Hozzávalók:Önmagában is fogyasztható valamilyen lepény- vagy kenyérfélével.
20 dkg sárgaborsó
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
fél fej hagyma
1 tk só
1 ek olaj
1 ek teljes kiőrlésű liszt
1 mk pirospaprika
petrezselyemlevél
Elkészítése:
A sárgaborsót kiválogatom, megmosom és felteszem főni a megtisztított sárga-, fehérrépával és a hagymával együtt.
Hozzáadom a sót.
A főzés végén a lisztet olajon megpirítom, hozzáadom a pirospaprikát, felöntöm egy kevés vízzel és a leveshez öntöm. Egyet még forralok rajta.
Hozzáadom az apróra vágott petrezselymet és eltávolítom belőle a hagymát.
Megjegyzés:
A sárgaborsó előnye, hogy nem kell áztatni.
A liszttel való sűrítés, rántás elhagyható, így diétásabb változatot kapunk.
Kapcsolódó receptek: itt
2 megjegyzés:
Hm, meglepődtem, még nem is ettem zöldségesen...
Én általában teszek bele, nélküle kicsit "üresnek" érzem.
Megjegyzés küldése