Szezámos sós rúd

2009. április 22., szerda

Napmátkának már régóta adós vagyok ezzel a recepttel. Azóta már elkészítette a saját szezámos-lenmagos aprósüteményeit, igen ötletes megoldást találva ezzel a húsvéti locsolkodók megajándékozására.

Ennyi bevezetés után következzenek a rudacskák, amik nagyon egyszerűen készülnek és jól lehet csomagolni őket.


Hozzávalók:

30 dkg liszt (20 teljes kiőrlésű búzaliszt és 10 dkg zabliszt keveréke)
15 dkg pálmazsír (más zsiradékból több kell, kb. 25 dkg)
1 lapos ek tengeri só
6 ek víz (ha nem jól gyúrható, akkor még +1-2 ek)
1 ek almaecet
szezámmag





Elkészítése:


A száraz hozzávalókat összeelegyítem, majd elmorzsolom a pálmazsírral. Hozzáadom a folyadékokat.
Hűtőbe teszem néhány órára vagy egész éjszakára.
Kinyújtom, megszórom szezámmaggal, feldarabolom és forró sütőben megsütöm.

5 megjegyzés:

napmátka írta...

Nagyon köszönöm! Mihamarabb kipróbálom!!

Vali írta...

Ezt én is tervbe veszem. Nagyon jól néz ki.

Renata írta...

Remélem ízleni fog Nektek is!

Csibe írta...

Felvéve az elkészítendők listájára ;)) köszi!

Bridge írta...

Az is milyen jó volt, amit a találkozóra készítettél. Ki kell próbálni :)

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger