2009. április 22., szerda
Napmátkának már régóta adós vagyok ezzel a recepttel. Azóta már elkészítette a saját szezámos-lenmagos aprósüteményeit, igen ötletes megoldást találva ezzel a húsvéti locsolkodók megajándékozására.
Ennyi bevezetés után következzenek a rudacskák, amik nagyon egyszerűen készülnek és jól lehet csomagolni őket.
Ennyi bevezetés után következzenek a rudacskák, amik nagyon egyszerűen készülnek és jól lehet csomagolni őket.
Hozzávalók:
30 dkg liszt (20 teljes kiőrlésű búzaliszt és 10 dkg zabliszt keveréke)
15 dkg pálmazsír (más zsiradékból több kell, kb. 25 dkg)
1 lapos ek tengeri só
6 ek víz (ha nem jól gyúrható, akkor még +1-2 ek)
1 ek almaecet
szezámmag
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat összeelegyítem, majd elmorzsolom a pálmazsírral. Hozzáadom a folyadékokat.
Hűtőbe teszem néhány órára vagy egész éjszakára.
Kinyújtom, megszórom szezámmaggal, feldarabolom és forró sütőben megsütöm.
5 megjegyzés:
Nagyon köszönöm! Mihamarabb kipróbálom!!
Ezt én is tervbe veszem. Nagyon jól néz ki.
Remélem ízleni fog Nektek is!
Felvéve az elkészítendők listájára ;)) köszi!
Az is milyen jó volt, amit a találkozóra készítettél. Ki kell próbálni :)
Megjegyzés küldése